De Sterfotograaf was uitgenodigd om op woensdag 24 maart de start mee te maken van de actie van de Vrijwilligersgroep Kralingse Bos om aandacht te vragen voor het welzijn van de dieren, aangezien het bos nu een ware kraamkamer is. Het gaat om dieren als egels, konijnen, ooievaars, fazanten, uilen en winterkoninkjes. Alle genoemde dieren en nog veel meer hebben nu rust nodig. De Sterfotograaf informeerde bij een van de vrouwelijke vrijwilligers: “wat trekt je aan in het bos?” Haar antwoord: “om te beginnen een stevige werkbroek. Op de foto, voorgrond, Marius Huender, aanvoerder van de Vrijwilligersgroep Kralingse Bos.

Vrijwilligersgroep Kralingse Bos vriendelijk activistisch

De Vrijwilligersgroep Kralingse Bos is het hele jaar bezig om het Bos zo gezond en aantrekkelijk mogelijk te maken voor het gehele leefsysteem van het Bos, Dier, Boom, Plant en Mens. Vanaf woensdagmiddag 24 maart zijn we begonnen aandacht te vragen voor het broedseizoen in het Bos. Onder invloed van de huidige tijden is het aantal mensen en honden dat het Bos bezoekt enorm toegenomen. Op zich fantastisch en zeer gewenst, daar is het Kralingse Bos nou juist voor bedoeld. Door deze bezoekers-en hondendruk is het risico van verstoring van dieren en planten in de kraamkamer van het Bos echter een groter risico dan normaal. Wij zijn de komende tijd vriendelijk activistisch bezig met het wijzen van de bezoekers op het broedseizoen en het daarbij behorende gedrag en respect van het mensdom en haar levende have voor de Natuur waar wij onderdeel van zijn. We voeren een sandwichbord mee, zie de foto’s. (ingezonden tekst Vrijwilligersgroep Kralingse Bos – Marius Huender)

In Het Kralingse Bos kunt u twee keer per week als vrijwilliger aan de slag. Elke woensdag van 13.00 tot 15.30 uur en elke laatste zaterdag van de maand, aanvang 09.00 tot 12.00 uur. Start steeds bij de Heemtuin Kralingse Bos, gelegen aan de noordzijde van de Kralingse Plas, nabij de zgn. vistrap. Informatie? Bel Marius Huender, 06-15084693.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.