Ik heb altijd bewondering voor deze family gehad. Komt door de meezingers van die vader. Razend populair die nummers. Ik ben zo dol op die liedjes, ik brul ze ook mee in kroegen en cafés. Zijn zoon heet ook zo, André Hazes jr. Dat maakt het af en toe verwarrend. Welnu, ik wil het over die zoon hebben. Hij houdt ons al een poos bezig. Dat is de keerzijde van bekend zijn. Als het tegenzit, wil je het niet zijn.

Maar ik heb geen medelijden met ze, want je weet dat je het kan verwachten. De zoon André Hazes is natuurlijk op de leeftijd om relaties aan te gaan. Als je anoniem bent dan date je en maak je het naar hartenlust uit met die dames waarvan je denkt, ik vond haar leuk maar wil uiteindelijk niet met haar verder. Zo doet een doorsnee kerel die experimenteert zoals het hoort in het dating leven. Totdat hij een vrouw tegenkomt waarvan hij denkt, ja! Zij is de goeie. Maar wat je nu ziet gebeuren, is dat het allemaal als breaking news in de media lang en breed wordt besproken. Wat gênant, denken velen. Maar gunst, het is een jonge knul die zijn  liefdesleven vorm aan het geven is. Maar elke stap komt in het nieuws. Ik zou gek worden. En daar komt bovenop dat het in alle media breed wordt uitgemeten met welke vrouw hij nu slaapt. Zo wordt hij opgejaagd. De mensen hebben er dan ook een handje van om hun ongezouten mening te geven. Pff, wat een gewaarwording.

Nu André in de fase zit dat hij het eigenlijk niet precies weet maar wel date, duwen de media hem in een hoek om meteen te zeggen wie het wordt. Wordt zij het of wordt zij het of gaat hij misschien nog terug naar die en die waar hij iets mee had? Kom op zeg! Dat hoef ik niet te weten en met mij de halve bevolking niet. Wat draagt het bij met wie hij ’s avonds in slaap valt? Zijn wij mensen echt zo oppervlakkig geworden? Dat dit soort nieuws ons bezighoudt? Iemand belde notabene gisteren om mij te vragen wat ik er van vond. Ik nam het haar niet kwalijk. Want je wordt opgestuwd door de media dus die simpele zielen gaan  daarin mee. Ik neem het niemand kwalijk hoor, dat ze meegaan in die gekte. Want de media hebben ook hun taak in de samenleving. En weet je wat hun voornaamste taak is? Om zoveel mogelijk kranten of magazines aan jou te verkopen. Als wij niet als makke lammetjes dit soort informatie tot ons namen, zouden wij over zoveel ander moois geïnformeerd kunnen worden.

Er gebeurt heel veel moois om ons heen. Veel, bij ons, onbekende mensen. Ga een keer op zoek naar mooie verhalen. Je weet als media er een goeie draai aan geven, zelfs een onbekende in no-time onmisbaar is in het nieuws. Doe dat eens. Daarom hou ik van het programma The voice of Holland. Thema van dat programma is om onbekende mensen met zangtalent een PODIUM te geven om te laten zien wat ze in hun mars hebben. En geloof mij, dat is vaak kippenvel. Waarom kippenvel? Omdat zelfs de jury onder indruk is van degene die daar prachtig staat te zingen. Het talent dat normaal nooit ontdekt zou worden. Dat krijgt door dat programma een gezicht. Dat heb ik tegen op de media. Dat er eigenlijk vaak geen nieuws is of dat er niks te melden is. Ga op zoek naar mooie verhalen. Maar maak ons hoofd niet moe met alle ins en outs van André Hazes jr. Laat hem lekker uitzoeken welke vrouw bij hem past.

Lita Gunther


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.