Er zijn al best wat mensen die niet zomaar alles door de wc spoelen en ervoor zorgen dat hun tuin of balkon er altijd lekker groen bij staat. De waterschappen noemen dat ‘waterbazen’. Mensen die willen weten of ze zelf al goed bezig zijn en bijdragen aan schoon en voldoende water, kunnen de Waterbazencheck doen.

In de check komt men de volgende vragen tegen: “Veeg jij vet uit je koekenpan voordat je die afwast? Of heb je een herbruikbare drinkfles in je tas?” Daar scoort men punten mee bij de Waterbazencheck! Als de uitslag tegenvalt, krijgt de invuller meteen tips om een (nog) grotere Waterbaas te worden.

In veel shampoos zitten hele kleine stukjes plastic, die uiteindelijk via het afvoerputje in de sloot terechtkomen. Door de Waterbazencheck te doen, komen mensen erachter hoe waterbewust ze zijn en maken ze ook nog kans op leuke prijzen, zoals een zeeppakket zonder plastic. De prijzen zijn te winnen tussen 16 mei en 12 juni.

Wat Waterbazen in het klein doen, doen de waterschappen in het groot. Ze voorkomen dat inwoners en bedrijven nat worden bij hoog water, zuiveren hun rioolwater en zorgen voor voldoende water voor de natuur, dieren en bedrijven, waar mensen op zwemwaterplekken ook een heerlijke duik kunnen nemen. Dit doen ze met 21 waterschappen. Meer weten? Kijk op: www.hhsk.nl/waterbazen.

Doe de Waterbazencheck.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.