De kunstenaars: Pearl de Bart, Juanita Wesenhagen, Ingrid de Rooij-Swillens, Jeroen van der Steen, Lucienne van Dam, Bima Engels, Yvonne Kok, Connie Harkema en Trees Wolthers maakten op zaterdag 28 september j.l. samen een gezamenlijk schilderdoek.

Het doek van 1.50 x 3.80 meter is gemaakt tijdens een schilderevent onder leiding van Bima Engels bij de Kick-Off van de Kunst Kalender 2014 georganiseerd door Jeroen (23 jaar) en Wim van der Steen uit Rotterdam Kralingen. Dit jaar wordt dit ideëel kunstkalenderproject voor de tweede keer gehouden. De opzet van het project is om kunstenaars meer exposure te geven. Evenals vorig jaar participeren er twee groepen van 12 kunstenaars.

kunst-kalender-02

De Kunst Kalender 2014 bestaat uit twee Thema kalenders. Een groep hedendaagse kunstenaars heeft werken gemaakt voor het thema “CONTOUR”. De tweede groep kunstenaars realiseerde een kalender onder het thema “SAMEN”, wat een onderstreping is van de gehele samenwerking tijdens het project. Doordat elke kunstenaar zijn eigen kalender voorkant krijgt, ontstaan er 24 totaal verschillend uitziende kalenders.

Alle kunstenaars zijn op de sociale media met elkaar in contact gekomen. Tijdens de Kick-Off konden de kunstenaars fysiek met elkaar kennismaken. Op ludieke wijze werd er een programma geboden, waarbij onder andere de goedkeuring van de tot stand gekomen kalenders kon worden gegeven.

kunst-kalender-01

Nieuw dit jaar was dat van elke kunstenaar er een portretanimatie is gemaakt, die op de platform site wordt getekend. Bovendien zijn of worden de deelnemende kunstenaars geïnterviewd en worden de kunstenaars in de ruimste zin van het woord gepromoot.

www.kunstkalender2014.nl