In Crooswijk is op het drukste kruispunt op de Boezemstraat/Pootstraat het zebrapad weggehaald bij het opknappen van de weg. Er zijn twee zebrapaden bijgekomen, maar deze zorgen juist voor moeilijkheden met oversteken. De bewoners uit de wijk missen het oude zebrapad.

Bewonersgroep Slachthuisterrein
Buurtbewoner Anneke Strasters is lid van de Bewonersgroep Slachthuisterrein en heeft het probleem aangekaart bij de gemeente, maar krijgt nauwelijks respons. Nu nam ze woensdagavond 21 februari jl. met wat buurtgenoten het heft in eigen hand. Op de plek waar voorheen een zebrapad lag, tekenden ze met krijt samen een zebrapad.

Ondanks het drukke verkeer tijdens het uitvoeren van de actie is het goed verlopen en waren naast de buurtbewoners zelfs automobilisten en de tramchauffeur van de RET tevreden met de actie.

‘’Wij hopen door middel van deze actie aandacht te vragen voor het probleem, met de hoop dat er vanuit de gemeente wat meer aandacht aan gegeven kan worden’’, aldus Strasters.

(bron: Open Rotterdam)

Sterfotograaf Winish Chedi was er woensdagavond 21 februari bij. Inmiddels is het zebrapad al een aantal keren ‘vernieuwd’; het gekrijte zebrapad slijt natuurlijk snel maar: ‘We gaan net zo lang door tot er een (echt) zebrapad komt’, zegt Anneke Strasters.

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.