Aankomend weekend voert Rijkswaterstaat onderhoudswerkzaamheden uit aan het beweegbare deel van de Van Brienenoordbrug. Rijkswaterstaat vervangt het asfalt en inspecteert de balken. Hiervoor wordt de hoofdrijbaan vanaf vrijdag 7 augustus 19:00 uur tot maandag 10 augustus 05:00 afgesloten. Weggebruikers moeten rekening houden met omleidingen en een extra reistijd van maximaal 30 minuten.

Reisadvies
Verkeer vanuit het zuiden richting Rotterdam-Centrum, Capelle a/d IJssel, Kralingen en Den Haag (A13/A20)
o    Via de parallelrijbaan van de A16.

Verkeer vanuit het zuiden richting Utrecht/Amsterdam
o    Vanaf Breda via de A59 en A27 richting Utrecht en vervolgens via de A2 richting Amsterdam.

Verkeer op de A16, A15 en A38 richting Den Haag/Hoek van Holland
o    Via de A15 Europoort/Maasvlakte, A4 en A20.

Verkeer op de A15 knooppunt Benelux richting Rotterdam-Centrum/Capelle a/d IJssel/Utrecht
o    Via de A4 en A20.

Borden langs de weg geven de omleidingsroutes aan. Rijkswaterstaat adviseert om te kiezen voor alternatief vervoer of indien mogelijk buiten de spits te reizen wanneer het niet direct noodzakelijk is met de auto te reizen.

(Brom)fietsverkeer
Tijdens de afsluitingen blijft het fietspad van de Van Brienenoordbrug beschikbaar voor het (brom)fietsverkeer.

Onderhoud
Rijkswaterstaat vindt de bereikbaarheid van Rotterdam en omgeving van groot belang. De Van Brienenoordbrug is een belangrijke schakel voor de doorstroming van het verkeer in deze regio. Om de brug in goede conditie te houden, voert Rijkswaterstaat regelmatig inspecties en onderhoud uit. Deze zomer vindt er onderhoud plaats aan het wegdek en beweegbare deel van de Van Brienenoord. Rond 2017 wordt het bedienings- en besturingssysteem van de brug gerenoveerd.

Wegwerkzaamheden: veiligheid voorop
Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en onze weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. Ook u kunt als weggebruiker een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers én uzelf: volg de aanwijzingen en respecteer de snelheidslimiet.

Actuele informatie
www.vanAnaarBeter.nl/A16VanBrienenoordbrug of 0800-8002 (gratis)

 

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]