Rijkswaterstaat voert in het weekend van 18 en 19 januari van werkzaamheden uit bij de A20 in de richting van Rotterdam. Deze vinden plaats tussen Maasdijk en Maasland.

Afsluiting A20

Rijkswaterstaat voert in het weekend van 18 en 19 januari 2020 van 06.00 uur tot 20.00 werkzaamheden uit tussen toerit 6 bij Maasdijk en afrit 7 bij Maasland. Tijdens dit weekend is de rijrichting naar Rotterdam afgesloten. De andere rijrichting is geopend.

Omleidingsroutes

Verkeer vanaf Maasdijk wordt via de N223 omgeleid naar de A4. Vanaf de rotonde N213/N223 geven gele borden langs de weg de route aan. Verkeer vanaf Naaldwijk wordt via de N222 omgeleid naar de A4. Vanaf de kruising N213/N222 geven gele borden langs de weg de route aan. Lokaal verkeer wordt door Maassluis omgeleid naar de volgende toerit voor de A20. Gele borden langs de weg geven de route aan.

Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld naar het weekend van 25 en 26 januari 2020.

 

Extra reistijd

De verwachte extra reistijd is 10 tot 15 minuten.

Werkzaamheden voor de veiligheid van de weggebruikers

Voor de veiligheid van de weggebruikers verwijdert Rijkswaterstaat de oude populieren langs de weg. Vallende takken vormen nu namelijk een risico. Kleinere bomen en struiken blijven behouden. Om die niet te beschadigen, worden de populieren in stukken afgezaagd. Voor de veiligheid wordt er bij daglicht gewerkt en wordt de weg tijdens de werkzaamheden afgesloten. In een later  stadium herplant Rijkswaterstaat verschillende soorten bomen zoals linden, iepen, eiken en abelen.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.