Camerata Rotterdam speelde het concert ‘Een horror muziek verhaal’ afgelopen zaterdagavond in De Pelgrimvaderskerk, Aelbrechtskolk 20 in Rotterdam-Delfshaven. Aanstaande zaterdagavond 16 januari brengt Camerata Rotterdam ‘Sons of Bach’, met muziek van Adams, Hindemith en Sjostakovitsj op dezelfde plek, aanvang 20.15 uur.

Het jonge beroepsorkest Camerata Rotterdam is ontstaan tijdens de studietijd aan de Pieter de Hoochweg te Rotterdam, waar veel musici, zo ook de dirigent Roberto Bautista, aan het Rotterdams Conservatorium studeerden. Als zeer bevlogen jonge studenten begonnen zij concerten te geven in de Rotterdamse regio. Maar, Camerata Rotterdam wil een beroepsorkest worden voor startende musici die in deze moeilijke tijden (waarin tenslotte veel orkesten verdwijnen) grote obstakels ervaren om een positie te verkrijgen in ‘de
orkestenwereld’. Zij hebben tot doel om verschillende projecten per jaar te organiseren. Alleen jonge en zeer begaafde musici van rond de dertig, worden in het orkest opgenomen. Bovendien willen zij naast de bezoekers die doorgaans naar klassieke concerten komen, ook een jonger publiek aantrekken. Camerata Rotterdam wil afrekenen met het oubollige imago dat doorgaans om deze klassieke concerten heen hangt. Zij gaan de muziek hiervoor niet populariseren maar willen juist laten horen hoe fraai klassieke muziek kan klinken en een belangrijke plaats in de samenleving kan innemen en deze kan verrijken.

Meet & Greet
Het ‘no tie’ orkest heeft een zeer laagdrempelige instelling ten aanzien van het publiek. Een voorbeeld hiervan is, dat de muzikanten altijd na afloop van het concert een Meet & Greet Party houden voor de concertbezoekers in een daarnaast gelegen uitgaanslocatie. Ze brengen dan volksmuziek uit hun land van herkomst of jazz ten gehore.

Kaartverkoop via het bestelformulier op www.cameratarotterdam.com. Drie dagen voor de datum voor het concert kunnen geen kaarten meer via de website worden besteld. Dan kunt u bij de ingang van de kerk op de avond van het concert kaartjes kopen. Zie ook: www.cameratarotterdam.com

(ingezonden mededeling Camerata Rotterdam)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.