De vorige week vond het project Werken als een Paard plaats bij Aafje Hulpthuis. Vanuit vier verschillende basisscholen uit Rotterdam Zuid hebben 45 kinderen (groep 7) kennisgemaakt met het bedrijfsleven.

Project Werken als een Paard

Het project Werken als een Paard (werkenalseenpaard.nl) wordt georganiseerd door Stichting Hippische Alliantie Rotterdam (stichtingtrustfonds-har.nl/) en het CHIO (www.chio.nl).

Voor de kinderen uit de uitdagende wijken van Rotterdam zijn zij twee jaar geleden gestart met een pilot van een naschools programma.

Een groot succes

Met dit programma willen zij de wereld van deze kinderen vergroten en ze kennis laten maken met verschillende beroepen en de daarbij behorende opleidingen. Het programma is afgelopen twee jaar een succes geweest en heeft er tot geleid dat zij dit jaar met drie groepen zijn gestart.

Bezoek Aafje Hulpthuis

Samen met begeleiding hebben de kinderen actieve lessen gevolgd die gaan over het werk bij Aafje Hulpthuis. Zo werd er (intern) getelefoneerd, werden diverse afdelingen bezocht en moest er een rolstoel in een bus worden geduwd.

‘Binnen de gemeente Rotterdam en op scholen is zorg een belangrijke pijler. We willen de kinderen dan ook graag kennis laten maken met het werken in de zorg’, zegt Mark van Son, adjunct-directeur Aafje Hulpthuis.

(ingezonden mededeling Aafje – thuiszorg-huizen-zorghotels / www.aafje.nl)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.