Foto: Anita Lussenburg (SocialMediaMonteur)

Rotterdam, 28 februari 2019 – Per 1 maart treden Peter Goedvolk en Arco van Nieuwland toe tot het bestuur van het CHIO Rotterdam, de organiserende partij van de FEI Europese Kampioenschappen 2019 die van 19 t/m 25 augustus in Rotterdam plaatsvinden. Arco van Nieuwland neemt de portefeuille PR & Communicatie over van Harry Scholten die er een bestuursperiode van acht jaar op heeft zitten. Peter Goedvolk was al aanjager van het netwerk van havenbedrijven CHIO Port Club Rotterdam en blijft dat ook doen als bestuurslid.

“De organisatie van de komende EK’s, die samen het grootste hippische topsportevenement ooit in Rotterdam vormen en het een na grootste paardensportevenement uit onze nationale geschiedenis, is geen sinecure. Ook daarom zijn we verheugd dat deze twee bestuursleden ons team komen versterken,” zegt Belle de Bruin, voorzitter van het bestuur van de EK’s en het CHIO Rotterdam. “Wij zijn Harry, wiens bestuurstermijn na acht jaar eindigt, ontzettend dankbaar voor wat hij in de afgelopen jaren voor het CHIO Rotterdam gedaan heeft en denken in Arco van Nieuwland een waardig opvolger te hebben gevonden. Peter Goedvolk, die al een aantal jaren aan het CHIO Rotterdam verbonden is, treedt tot ons grote genoegen nu ook toe tot ons bestuur.”
Peter Goedvolk is een geboren Rotterdammer. De oprichter van Argos Oil en eigenaar van Count en First Dutch werd in 2006 benoemd tot Havenman van het jaar vanwege zijn pionierswerk op gebied van bio-brandstoffen en in 2015 onderscheiden met de K.P. van de Mandelepenning. Bij het CHIO Rotterdam heeft Peter Goedvolk zich in de afgelopen jaren ingezet voor de CHIO Port Club Rotterdam, een zakelijk netwerk voor havenpartijen.

Arco van Nieuwland is een succesvol ICT-investeerder en ondernemer. Hij was medeoprichter van Exact Automatisering, en is tegenwoordig investeerder bij CNBB Venture Partners en oprichter van Yuki. Met de kennis en ervaring die Arco van Nieuwland meebrengt op gebied van marketing, innovatie en automatisering zijn de komende EK’s en het CHIO Rotterdam voorbereid op de steeds verdergaande digitale ontwikkeling van evenementen.


Over de FEI Europese Kampioenschappen, Dressuur & Para-Dressuur Rotterdam 2019
De FEI Europese Kampioenschappen Springen, Dressuur en Para-Dressuur vinden plaats in Rotterdam van 19 t/m 25 augustus 2019. Dit hippische topsportevenement vindt plaats in het Kralingse Bos en aan de Kralingse Plas. Met steun van vele partners en sponsors en tal van maatschappelijke side events worden deze EK’s een evenement van wereldniveau toegankelijk voor iedereen. Een plek waar mensen en bedrijven en organisaties elkaar ontmoeten en samen van de paardensport genieten. Het EK 2019 wordt een sportieve beleving voor een nieuwe generatie fans, sponsors, toeschouwers van de hippische sport; connected by Horsepower.

Informatie over de sport en alle side events voor, tijdens en na het evenement is te vinden op www.rotterdam2019.com . Volgende maand start daar de online kaartverkoop. De FEI Europese Kampioenschappen Springen, Dressuur en Para-Dressuur zijn ook te volgen via Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn en YouTube. De officiële evenementen hashtags zijn #FEIEuros2019 en #ECRotterdam2019.

(Ingezonden mededeling)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.