Vanaf 1 januari 2018 doet Stichting Super-Actief mee aan het programma Samen Ouder van het Oranje Fonds, een project tegen eenzaamheid onder ouderen. Wij doen mee met het project Wijksteun in De Esch. Omdat wij mensen meer gezelligheid willen bieden en meer willen betrekken bij de activiteiten die voor hen leuk zijn. We willen dat mensen gelukkig zijn!

Wij zoeken nog Wijksteunvrienden. Dit jaar hopen we tien nieuwe mensen te mogen begroeten in ons mooie werk om ouderen zoveel mogelijk gezelligheid te bieden. Daar is echt nog wat in te doen.

Wijksteun beschreven in een boek
Wijksteun werkt heel goed, het helpt bewoners aan meer contacten in de wijk en met kleine en soms grotere hulpvragen. Het gaat vooral om sociale contacten, want het doel is immers om ouderen een groter netwerk te geven. De verhalen ervan en de werkwijze zijn in een hardcover boek beschreven en op 26 juni hebben we dit boek overhandigd aan wethouder Sven de Langen met het doel dat Wijksteun op meer plaatsen in de stad geheel of gedeeltelijk uitgevoerd wordt. ‘Wijksteun Super-Actief – Sociaal werk van hart tot hart’ kost 14,50 en kan besteld worden op: www.super-actief.nl

Corona
Wijksteun werkt geweldig door de superlieve Wijksteunvrienden. Mensen die wat willen betekenen voor een ander. Dat dit zo mooi werkt, hebben we extra gezien toen de coronacrisis begon. Alle Wijksteunvrienden waren gelijk bereid om een belcirkel te starten waardoor er contact bleef met alle ouderen. Gewoon voor de gezelligheid maar ook om klaar te staan voor een boodschap, begeleiding naar het ziekenhuis of andere ondersteuning. Samen maken we de buurt echt mooier!

Voor dit mooie werk zijn we op zoek naar nieuwe Wijksteunvrienden. Heeft u wat tijd in de week over om te besteden aan een oudere wijkbewoner? Meld u zich dan a.u.b. aan. Bent u jong of al wat ouder? Geen probleem. We plannen altijd eerst een vrijblijvend gesprek in en kijken dan samen verder wat u wilt en wat er kan.

Zomerprogramma
Met ondersteuning van een combinatie van fondsen mogen we de ouderen weer een zomerprogramma aanbieden. Met iedere week 2 activiteiten. Op maandag Sociaal Vitaal met een gezellige lunch erna en op donderdag doen we uitstapjes. Kijk op www.super-actief.nl voor de agenda of bel ons.

CONTACT: Stichting Super-Actief; Anita Kornman 06-11886979; Clara van Vliet, 06-54362001; website: www.super-actief.nlfacebook.com/SuperActief/

Activiteiten

Iedere maandag: 12.30 – 13.30 uur. Sociaal Vitaal op het terras van De Pomp, Rijnwaterstraat 23-B,  Rotterdam, met aansluitend een lunch. Dit is beweging op maat, vanaf de stoel of staand en u doet wat u mee kan doen. Alles is goed. Begeleiding door een professionele sportleraar. Kosten 2.50 per keer voor de combinatie van bewegen en lunch. Alleen komen lunchen mag ook. Laat ons maar weten wat u wilt doen.

Donderdag 23 juli: Uit eten bij Anita in de tuin

Samen gezellig aan de koffie of thee, in gesprek met elkaar en warm eten bij Anita in de tuin. Wel even aanmelden want vol is vol.

Anita links en Clara

Donderdag 30 juli: Bustocht met zanger Perry Zuidam naar Scheveningen

Vertrek 11.00 uur vanaf De Pomp in De Esch en terug rond 16.00 uur. Kosten 15.- euro. Aanmelden en vooruit betalen in De Pomp. Let op: in de bus is een mondkapje dragen verplicht. Ze zijn evt. voor 2 euro bij de bus aan te schaffen, maar een eigen kapje is ook prima.

(ingezonden mededeling Super-Actief)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.