Tijdens de persconferentie van het kabinet op 26 november is een aantal nieuwe maatregelen bekendgemaakt die ingaan per zondag 28 november en in ieder geval gelden tot zondag 19 december. Hieronder een overzicht van wat dit betekent voor bezoekers van Bibliotheek Rotterdam.

Avondsluiting
Alle vestigingen van Bibliotheek Rotterdam en het Bibliotheektheater zijn per zondag 28 november dagelijks om 17.00 uur gesloten. Dit geldt ook voor vestigingen met selfservice uren. De avondsluiting betekent ook dat alle activiteiten die in de avond plaatsvinden, niet doorgaan. Onze aangepaste openingstijden staan vanaf zaterdag 27 november op onze website: www.bibliotheek.rotterdam.nl/locaties.

Mondkapjes, afstand houden en maximum aantal bezoekers
Mondkapjes blijven verplicht in de bibliotheek. Ook de verplichting om 1,5 meter afstand te houden blijft bestaan. Om deze verplichting goed te kunnen regelen, werken we met toegangsitems in de vorm van mandjes.

Niet alleen coronatoegangsbewijs, maar ook mondkapje en 1,5 meter afstand in Bibliotheektheater
Voor toegang tot het Bibliotheektheater is een coronatoegangsbewijs en geldig identiteitsbewijs (paspoort of ID-kaart) verplicht. Per zondag 28 november zijn ook een mondkapje en 1,5 meter afstand houden verplicht in het theater en de foyer (het mondkapje mag af als je zit). Dit geldt zowel voor besloten bijeenkomsten (verhuur) als voor voorstellingen. Voorstellingen na 17.00 uur gaan niet door. Heb je kaartjes gekocht voor een avondvoorstelling voor deze periode, dan krijg je die vergoed.

Meer informatie
De actuele coronamaatregelen in de bibliotheek zijn te vinden op onze website: www.bibliotheek.rotterdam.nl/coronamaatregelen. De nieuwe maatregelen gaan in per 28 november.

(Ingezonden mededeling Bibliotheek Rotterdam)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.