Is het terras van WiQui al klaar? gaat u maar ‘s kijken. WiQui’s Brasserie is onlangs opengegaan, op de hoek van de Jericholaan en de Eerste Jerichostraat in Rotterdam-Kralingen. Volop zon het grootste deel van de dag en maar liefst 50 zitplaatsen. De naam WiQui komt van Willem en Quintin van der Heyden, vader en zoon. Het is de bedoeling dat Quintin WiQui helemaal gaat runnen.

Quintin van der Heyden is 22 jaar en begon als 18-jarige in Benny Beer, bij het Feyenoord stadion. Zijn positie was daar tussen de keuken en het bedienend personeel in. Dat is eigelijk wat hij ook nu doet maar hij springt bij in de keuken, als dat nodig is. Bij de bediening wordt hij geassisteerd door Joep.

Quintin van der Heyden

Quintin van der Heyden

Zijn vader Willem heeft al een drietal WiQui’s in Zwijdrecht. Die besefte dat hij ‘een flinke stap omhoog’ kon maken als hij het hem aangeboden leegstaande café op de hoek van de Jericholaan en Eerste Jerichostraat zou accepteren. De noodzakelijke verbouwing duurde vervolgens veel langer dan gepland. Het resultaat mag er zijn: een uiterst intiem restaurant, voor de fijnproevers, in een mooi historisch  Kralings pand. Woensdag 24 februari ging WiQui voor ‘t eerst, voorzichtig, open. Meteen kwamen nieuwsgierige buurtbewoners naar binnen. Afgelopen zondag was de ‘officiële’ opening, voor familie, vrienden en relaties.

Keuken
Als je de fijnproevers wilt plezieren, horen daar goede koks bij. Jean François Meder en zijn assistent Ed de Visser creëren gerechten die aah’s en ooh’s aan tafel teweegbrengen. Jean François typeert de keuken als ‘Frans klassiek’ met, bijvoorbeeld, kalfswangetjes a la bourguignonne truffelpuree en lamsnek. Of hebt u trek in een verse kreeft? Die komt uit het homarium en daarin ziet u ook schelpdieren als kokkels en oesters.

Jean François Meder en Ed de Visser

Jean François Meder en Ed de Visser

Wijnen
In een restaurant voor fijnproevers hoort een passend assortiment wijnen. Die komen uit Frankrijk, Spanje, Italië en Oostenrijk en zijn met zorg gekozen. Denkt u aan Chablis, Meursault, Amarone en Ripasso.

Borrel

Jeffrey Wilson

Jeffrey Wilson

Als u wilt borrelen of een mooie cocktail wilt drinken, krijgt u te maken met op-en-top barman Jeffrey Wilson. Hij weet alles van gin-tonics. De afgebeelde gin-tonic is een eigen creatie, heeft een garnituur van rode vruchten en verder werden limoensap, verse munt en een framboos toegevoegd. Een gin-tonic voor de dames, aldus Jeffrey. De heren wensen doorgaans een minder uitbundige garnituur. Bij de borrel horen hartige hapjes, zoals het plankje met charcuterie (mooi gesneden vleeswaren) of met diverse kazen.

Lunch
Lekker lunchen bij WiQui? Om te beginnen is er voldoende parkeergelegenheid en dan bestelt u bijvoorbeeld een ‘oeuf benedictine’, gepocheerd ei met zalm en sauce hollandaise.

Bubbels
In de omgeving van WiQui zijn een paar duizend flyers verspreid. Bij inlevering worden de buurtbewoners feestelijk ontvangen met een glas bubbels. Maximaal 2 personen per flyer en de actie loopt door t/m 30 april (m.u.v. 1e en 2e Paasdag). Wees welkom in:

WiQui’s Brasserie
Jericholaan 82-b 3061 HH
Rotterdam
Tel. 010-2374298

Geopend: woensdag t/m zondag

Verdere informatie op de website: wiquisbrasserie.nl
Zie ook: Facebook

 

STER CULINAIR


Zet uw restaurant of eetcafé ook op de culinaire kaart

Dat kan door mee te doen met de STER CULINAIR PAGINA of door uw advertorial te plaatsen in de krant en online. Stuur ons een mail voor meer informatie: info@stervankralingen.nl