‘God is a DJ’, aldus dominee Fred Omvlee, hoofd Geestelijk Verzorging bij de Marine en bedenker van de ‘Top2000-kerkdiensten’. Medewerking aan het ‘Top2000-journaal’ bracht hem op het idee.

Kerkliederen, psalmen zingen in protestante kerken is gebruikelijk en dat gaat doorgaans niet gepaard met zichtbare vrolijkheid. Bij veel popsongs tijdens de Top-2000-kerkdienst In de Hoflaankerk in Rotterdam-Kralingen op zaterdagavond 29 december jl., bleven velen niet in de kerkbanken zitten maar swingden mee. Muzikaal gezelschap ‘The Asian Connection’ bracht alle gevraagde songs overtuigend ten gehore. Daarbij, onder veel meer, ‘Zing, vecht, huil, bid’ van Ramses Shaffy, ‘What a wonderful world’ van Louis Armstrong, ‘The rivers of Babylon’ van Boney M, ‘Sail away’ van Randy Newman en ‘Suzanne’ van Leonard Cohen.

Trudy van As, Alwin Hirschfeld, Hiddo Oosterhuis en (dominee) Ilse Hogeweg organiseerden het evenement, dat voor de tweede keer plaatsvond in de Kralingse Hoflaankerk. Deze keer tot hun vreugde nog drukker bezocht dan de eerste keer in december 2017. Zie voor meer informatie het interview door Ster-medewerker Joëlle Stapelkamp met Ilse Hogeweg en Trudy van As: desteronline.nl/top2000-klinkt-ook-in-hoflaankerk

Meer foto’s hier

Meer foto’s hier

Na afloop van de Top2000-kerkdienst was er de ‘afterparty’. Velen bleven hangen en vele beentjes gingen van de vloer, want The Asian Connection speelde door en er waren drankjes en smakelijk hapjes. Of de kerkgangers het erg laat hebben gemaakt? De Ster weet het niet, want die nam tijdig de benen.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.