Het is een begrip in Rotterdam: de tweedehands kledingbeurs De Witte Olifant. In maart openen ze voor de 110de keer hun deuren. Maar deze beurs is anders dan alle voorgaande beurzen… dit is de allerlaatste!

Tien bestuursleden en ruim honderd vrijwilligers zetten zich dit voorjaar voor de allerlaatste keer in voor het goede doel. Met de verkoop van moderne en puntgave zo goed als nieuwe kleding voor een aantrekkelijke prijs werken ze een week lang voor de stichting My Breath My Music.

Weemoed
De dames nemen met weemoed afscheid. In ruim een halve eeuw haalden ze honderdduizenden euro’s op voor tientallen – voornamelijk Rotterdamse – organisaties. ‘Vintage’ kleding veranderde in de loop van de jaren van iets waar men zijn neus voor optrok naar een gewild product. Duizenden bezoekers staken zich voor kleine prijsjes in grote merken. Maar nu blazen de Witte Olifanten zelf hun eigen verhaaltje uit. Rotterdam is na 19 maart een gewaardeerd initiatief armer!

Kleding
Voor de 110de keer worden weer alle kledingkasten opengetrokken om ook van deze voorjaarsbeurs een succes te maken. Het geheim van De Witte Olifant is de strenge inkoopeis: de tweedehands kleding moet schoon en modieus zijn en wordt scherp geprijsd. Alleen mensen die een circulaire ontvangen, kunnen kleding inleveren.

Het hele gezin kan zich in het ‘nieuw’ steken. Zomerjassen, avondkleding, sportieve outfits, luchtige truitjes, overhemden, rokken, blouses, positiekleding en colberts hangen er bij honderden. In veel van deze kledingstukken zitten labels van de betere merken. Ook is er een uitgebreide collectie schoenen, tassen, sjaals, en bijous. Op woensdag is er om 11.00 uur de modeshow, waarin de medewerksters laten zien hoe bezoekers van al deze losse kledingstukken verrassende ensembles kunt maken.

Stichting My Breath My Music
De stichting My Breath My Music biedt mensen met ernstige motorische beperkingen de mogelijkheid om zelf met een elektronisch instrument muziek te maken. De stichting ontwikkelt deze instrumenten zelf. Ieder bestaand instrument wordt aangepast aan de mogelijkheden van de musicus die het instrument in bruikleen krijgt. Voor meer informatie: www.mybreathmymusic.com.

Site
Meer informatie over de kledingbeurs De Witte Olifant is te lezen op www.kledingbeursdewitteolifant.nl. Op deze site staat alle informatie over de beurs, de data met openingstijden met routebeschrijving.

Openingstijden
Dus breid uw garderobe uit met modieuze en betaalbare kleding en help de stichting My Breath My Music. U bent van harte welkom op: dinsdag 17 maart van 10.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur; woensdag 18 maart van 10.00 tot 15.00 uur, met om 11.00 uur de modeshow; donderdag 19 maart van 10.00 tot 15.00 uur.

Locatie: Salvatorkerk, Hillegersberg (Mozartlaan/ – hoek Schubertlaan)