Kerstmis is ieder jaar weer een bijzondere tijd bij House of Seasons. Het begint eind oktober al met het maken van de Kerstwinkel. Met vele helpende handjes gaan we bomen optuigen, een anders sfeer in de winkel creëren, etalages in wintersfeer stylen. Mijn moeder is daarbij altijd de vliegende kiep, overal en steeds steekt zij een helpende hand toe.

Vanaf september gaan we al uitpakken en prijzen we alle mooie kerstspullen die binnenkomen. Het is dan net Sinterklaas! Omdat de kerstcollectie al in het voorjaar wordt uitgezocht, weet je bijna niet meer wat er in al die dozen zit. Spannend!

Kerstbal
Ook is het ieder jaar weer spannend of de klanten wel weer komen, voor een Kerstbal of om Kerstcadeautjes te kopen. Vinden die het wel weer leuk wat ik vóór de zomer al heb ingekocht? Veel kleine klantjes heb ik groot zien worden onder de grote Kerstboom. Ieder jaar komen ze met mama die ene speciale leuke of mooie of gekke kerstbal uitzoeken. Wat een mooie traditie! Wat een bijzondere verzamelingen zijn er zo in 20 jaar bij mij in de winkel ontstaan. En als deze kinderen uiteindelijk het huis uitgaan, krijgen ze hun eigen Kerstballencollectie mee. Is dat niet een mooie kerstgedachte?

DE boom
Even over DE boom, nee, hij staat niet op z’n kop! Het is een Ardenner dennenboom van 30 meter die op 3 meter hoogte is afgezaagd… En nu vertel ik het echt NOOIT meer!

Lia Pakker met de enige echte Kerstman en de oorkonde nominatie Lusthofstraat, beste winkelstraat 2013 van Rotterdam.

Lia Pakker met de enige echte Kerstman en de oorkonde nominatie Lusthofstraat, beste winkelstraat 2013 van Rotterdam.

Alle goeds!
Als wij dan zelf bij onze eigen Kerstboom thuiszitten, moe maar voldaan, dan komt er altijd een moment waarin we het hebben over al die bomen in Kralingen, Rotterdam, Nederland en verder in de wereld waar een pakje onder ligt dat bij House of Seasons is ingepakt en nu mooi ligt te zijn onder een Kerstboom…, ergens. Hartverwarmend en bijzonder, daar hebben we al die weken ons best voor gedaan. En nu maar hopen dat iedereen blij wordt als de pakjes uitgepakt worden!

Wij wensen al onze lieve klanten sfeervolle en warme Kerstdagen en alle goeds voor het nieuwe jaar. Onze speciale gedachten gaan uit naar iedereen die het moeilijk heeft en even een extra sterretje verdient. Wij danken alle klanten die onze Kerst altijd weer bijzonder hebben gemaakt.

Heel veel liefs,
Lia

House of Seasons kerst logo