Aan Bach is niet te ontkomen! Op zondag 29 oktober is muziek van Bach dan ook hét centrale thema in de Sint Lambertuskerk.  Kamerkoor Capella Sine Nomine  o.l.v. André Vis brengt een drieluik van motetten van Bach. Het bekende Jesu, meine Freude vormt het schitterende middelpunt. Daarom heen gedrapeerd klinken eigentijdse werken van Nysted, Thompson en Whitacre, waar Bachs invloeden duidelijk in terug zijn te horen. Het concert begint om 20.00 uur, de toegang is vrij met een collecte na afloop van het concert.

Bach in de spiegel
Bach vormt de eeuwige spiegel voor vrijwel iedere componist. Daarom ook de titel ‘Yes, Bach again!’, want aan deze grootmeester en bron van alle muziek is niet te ontkomen. Om de luisteraar dit te laten ervaren heeft André Vis, de bezielende dirigent van Capella sine Nomine, een drieluik van motetten van Bach gecombineerd met eigentijdse werken. De kern van dit drieluik vormt het motet ‘Jesu, meine Freude’. Daarnaast zijn de motetten ‘Lobet den Herrn’ en ‘Komm, Jesu komm’ te horen, alle van Bach.

Geopend wordt met ‘Peace I leave with you’ en geëindigd met ‘Immortal Bach’ van Knut Nysted. Daartussen zijn twee Alleluia’s geplaatst van respectievelijk Randal Thompson en Eric Whitacre. ‘Yes, Bach again!’ vormt daarmee een bijzonder inspirerend programma van oude en nieuwe muziek.

Waar, wanneer?
Het concert op zondag 29 oktober begint om 15.15 uur.  De Sint Lambertuskerk, Oostzeedijk Beneden 1-3 te Rotterdam-Kralingen, is open vanaf 14.45 uur.

De beste parkeermogelijkheid (vrij parkeren) is bij ‘Trompenburg – Tuinen & Arboretum’ / ‘Excelsior’ aan de Honingerdijk Beneden, 7 minuten lopen van de kerk verwijderd.

Openbaar vervoer: tram 21 en 24 (halte Avenue Concordia) – metro (halte Voorschoterlaan). Zie ook venster-op-muziek-lambertus.com  en capellasinenomine.nl

(ingezonden mededeling Venster op muziek in de Lambertus)

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.