Twee weken lang muziek, theater, poëzie, beeldende kunst en nog meer op bijzondere locaties in Kralingen! Op vrijdag 22 juni om 17.30 uur opent Gert Fortgens, directeur-hortulanus van Trompenburg Tuinen & Arboretum het Midzomerfestival Kralingen. De opening vindt plaats in de Botanische Tuin Kralingen, Cederstraat 5, 3061 HC Rotterdam.

Magie van de tuin
Tijdens de opening is, in samenwerking met de Kunstroute Kralingen-Crooswijk, werk te zien, met als thema ‘De magie van de tuin’, van tien kunstenaars. Daarnaast lezen enkele Kralingse dichters voor uit eigen werk: Joop van den Bos, Manuel Kneepkens en Reinier van Mourik. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door (slide)gitarist Ad Vermeer.

Bijzondere locaties
Het Midzomerfestival Kralingen wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd en is een initiatief van de Botanische Tuin Kralingen, Cantorij Protestants Kralingen, Kunstroute Kralingen-Crooswijk, stichting Muzikc, de Theaterwerkplaats voor Ouwe Rotten en Trompenburg Tuinen & Arboretum. Tijdens het Midzomerfestival Kralingen kan er twee weken lang op bijzondere Kralingse locaties worden genoten van beeldende kunst, muziek, theater en nog meer.

Beeldende kunst
In de Botanische Tuin Kralingen, Cederstraat 5 en in Trompenburg Tuinen & Arboretum, Honingerdijk 86, is werk te zien van kunstenaars die zich hebben laten inspireren door het thema De magie van de tuin. De exposities worden georganiseerd door de Kunstroute Kralingen-Crooswijk.

Muziek
In Pro Rege, Oudedijk 113 in Rotterdam-Kralingen, organiseert stichting Muzikc (zie: www.muzikc.nl – ook voor kaartverkoop) drie concerten: (1) Op 22 juni, aanvang 20.00 uur, het Gruppman Ensemble met ‘Meesters en leerlingen’: bekende topmusici met getalenteerde leerlingen. Op het programma werk van onder meer Vivaldi, Bartok en Piazolla.

Op 28 juni, aanvang 20.00 uur, brengen Ruud Bergamin (saxofoon) en Jan Hendrik van de Kamp (orgel) muziek van Duke Ellington. Op 8 juli, aanvang 17.00 uur, is er een Jazzkerkdienst met Ntjam Rosie en haar pianist Anan de Boer. Voorganger is ds. Ilse Hogeweg.

Op 1 juli is in de Hofl aankerk een cantatedienst. Aanvang: 10.00 uur. De Cantorij Protestants Kralingen o.l.v. Mirjam Hoek voert dan tijdens een kerkdienst van Protestants Kralingen de cantate
‘Jesu, meine Freude‘ uit van Dietrich Buxtehude.

Theater
Op 23 juni speelt Onderwater Producties de toegankelijke en komische voorstelling ‘Bon Voyage’ in het sfeervolle decor van de Botanische Tuin Kralingen. Aanvang: 20.00 uur.

Op 24 juni organiseert de Theaterwerkplaats voor Ouwe Rotten in Trompenbrug Tuinen & Arboretum de theatrale wandeling Tuin der Huiveringen.

Andere activiteiten
Op 30 juni en 1 juli kan het Kralingse groen worden verkend tijdens een wandeling onder leiding van historicus Dik Vuik. Op 30 juni het Kralingse Bos en op 1 juli De Esch en het Toepad.

Informatie over aanvangstijden en dergelijke is te vinden op www.midzomerfestivalkralingen.nl