Rotterdam – Drie mannen zijn zaterdagmiddag op de Rusthoflaan aangehouden nadat zij voor de neus van een agent in burger een drugsdeal sloten. Bij een doorzoeking van een woning zijn diverse drugs aangetroffen.

Zaterdagmiddag waren agenten van team Skwibus in burgerkleding actief in Kralingen en Crooswijk. Een agent in burger stond geparkeerd op de Rusthoflaan toen er achter hem een man parkeerde die de agent herkende van eerdere drugsgerelateerde incidenten.

Uit een nabij gelegen woning kwam een man die in de auto stapte. Hij kreeg een pakket overhandigd van de bestuurder, stapte weer uit en ging de woning aan de Rusthoflaan weer in. Daarna stapte ook de bestuurder uit en kreeg iets toegeworpen vanuit de woning. Daarop stapte de man weer in zijn auto en reed weg.

Even verderop werd de man aangehouden door agenten die waren opgeroepen door de agent in burger. Als niet veel later twee mannen die woning verlaten, worden ook zij aangehouden. Het gaat om een drie Rotterdammers van 21, 24 en 25 jaar oud.

Bij een doorzoeking van de woning vonden de agenten een hoeveelheid drugs, weegschalen, patronen en zwaar vuurwerk.

Politie.nl