In de wijken van Rotterdam en daarbuiten wordt heel wat genetwerkt. Netwerken is namelijk belangrijk voor het opbouwen van een zakelijke netwerk dat belangrijk kan zijn in jouw carrière. Wat je moet weten over netwerken in Rotterdam, vertellen we je hieronder.

Waarom netwerken in Rotterdam en omgeving?

Als je een eigen bedrijf hebt in Rotterdam of daarbuiten, of als je werkzaam bent voor een organisatie in de buurt van Rotterdam, kan het handig zijn om ook in deze stad te gaan netwerken als jouw doelgroep zich hier bevindt. Met netwerken verbreed je namelijk je zakelijke netwerk en dit kan handig zijn voor jouw carrière. Met een groot netwerk bouw je verschillende relaties op, kun je nieuwe kennis delen én opdoen en kun je weer nieuwe ideeën oppikken. Daarnaast wil je natuurlijk ook werken aan de naamsbekendheid van jouw organisatie, en dat doe je natuurlijk als eerst in de stad waar de organisatie zich bevindt.

Op welke manieren kun je netwerken in Rotterdam en omgeving?

In Rotterdam en omgeving kun je op verschillende manieren netwerken. Hieronder hebben we een aantal ideeën voor je opgesomd.

1. Ga naar een netwerkevent in Rotterdam

In de omgeving van Rotterdam zijn altijd wel verschillende netwerkevents te vinden waar jij naartoe kunt. Denk bijvoorbeeld aan een congres of een bijeenkomst. Door naar deze evenementen te gaan, kun jij je mengen tussen de ondernemers en met hen een praatje aanknopen. Als je naar zo’n netwerkevent gaat wil je natuurlijk wel opvallen op een goede manier; kleed je netjes en draag een naambadge. Je kunt een naambadge bestellen met jouw naam en het logo van jouw bedrijf erop, zodat mensen meteen kunnen zien hoe je heet en wat de naam is van jouw organisatie. Een naambadge met magneet is in dit geval handig: deze kun je zonder enige moeite aan jouw nette outfit bevestigen.

2. Sluit je aan bij een netwerkorganisatie

Je kunt je ook aansluiten bij een netwerkorganisatie in Rotterdam. Een netwerkorganisatie bestaat vaak uit verschillende ondernemers of mensen met een bepaalde interesse in iets. Bij zo’n organisatie kom je regelmatig samen, waarbij je leuke activiteiten onderneemt en waarbij je op een laagdrempelige manier in contact komt met nieuwe mensen. Het doel van zo’n organisatie is natuurlijk om te gaan netwerken en een zakelijk netwerk op te kunnen bouwen.

3. Organiseer zelf een netwerkevent

Je kunt natuurlijk ook zelf een netwerkevent organiseren voor Rotterdamse ondernemers, waarbij je verschillende zakelijke relaties uitnodigt om elkaar beter te leren kennen. Regel een leuke locatie in Rotterdam, regel sprekers en nodig de mensen uit, zodat het een onvergetelijk evenement wordt waarbij verschillende mensen met elkaar kunnen netwerken.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.