Woensdag 11 december was de informatiemarkt Crooswijk Werkt in sportcentrum Schuttersveld. U was welkom om al uw vragen te stellen over wat er gebeurt in Crooswijk. Deelgemeentevoorzitter Wim van Heemst was er ook en blikt terug.

Samen aan de slag voor een Crooswijk dat werkt. Dat spraken we af bij de ondertekening van het uitvoeringsprogramma Crooswijk Werkt in maart van dit jaar. Samen zijn de (deel)gemeente en de woningcorporaties. En samen is met u. Als bewoner, ondernemer of op andere wijze betrokkene bij Crooswijk. De informatiemarkt was een mooie gelegenheid om elkaar te spreken over die gezamenlijke inzet.

Op de markt werd goed zichtbaar hoe groot die inzet is. Werkelijk op ieder gebied gebeurt er wel wat. Gezondheid, onderwijs, ontmoetingsplekken, wijkeconomie, vergroening zijn voorbeelden. En tevens veiligheid en wonen. Voor de laatste twee thema’s geldt dat er de afgelopen week nog wat speelde. Op 18 december werd de eerste paal van blok F nabij de Wandeloordstraat geslagen. Samen met o.a. het werken aan de tijdelijke inrichting van het Crooswijkerzand zijn dit belangrijke ontwikkelingen voor Nieuw Crooswijk.

informatiemarkt Schutterveld

Bij prettig wonen hoort onmiskenbaar het hebben van een veilig gevoel. Op de informatiemarkt presenteerde de deelgemeente onder meer de kierstandhouder en deurspion. De bezoekers die hierin geïnteresseerd waren konden zich aanmelden voor inbraakpreventiebijeenkomsten op 13 of 17 december. Alle aanwezigen kregen naast een anti-inbraak hulpmiddel een gratis woningcheck aangeboden. Een gespecialiseerd bedrijf komt binnenkort bij hen langs om ze te adviseren over hoe hun huis beter beveiligd kan worden.

Infomarkt

Infomarkt

Bovenstaande voorbeelden licht ik uit, maar ook op de andere gebieden gebeuren mooie dingen die Crooswijk versterken. Sommige dingen zijn klein en hebben direct effect en andere maatregelen hebben tijd nodig voor het resultaat zichtbaar is. Ook gebeurt de ene maatregel in uw straat en is de ander minder zichtbaar voor u omdat het twee buurten verder afspeelt. Maar bij elkaar gaan de maatregelen wijkbreed een verschil maken. We zijn op stoom om Crooswijk te versterken en daar ben ik blij mee! Graag tot snel.

Wim van Heemst

KLIK HIER voor het laatste nieuws van de Deelgemeente of DOWNLOAD de PDF met al het nieuws.

Deelgemeente Kralingen Crooswijk