Door: Amel Bali

KRALINGEN-CROOSWIJK – Het onderdeel inspreekrecht voor bewoners stond tijdens de vergadering van de Gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk, op donderdag 17 oktober in Play2Be, Crooswijk, in het teken van bewegen. Zo vertelde Gerard Harmse, namens de Seniorenraad, over de open bijeenkomst op 30 oktober. Leonardo Snelleman kwam uitleg geven over het concept MoveQ, een programma om sterker en fitter te worden. De bewonersinitiatieven werden alle drie toegekend. Zo ontving het initiatief Opfleuren rondom woningen € 1.000,-, Lichtjesavond begraafplaats Crooswijk € 3.178,- en het initiatief Najaarsactiviteiten voor ouderen € 1.735,-. Verder stemde de gebiedscommissie in met het intrekken van de naam Weteringbrug.

De door de Seniorenraad Kralingen-Crooswijk georganiseerde open bijeenkomst: ‘Beweeg je lichaam Beweeg je geest’ heeft dit jaar een interactief programma.Tijdens de bijeenkomst zullen er verschillende sprekers informatie geven over allerlei onderwerpen, zoals bijvoorbeeld veilig vallen. De aanwezigen zullen uitgedaagd worden om te bewegen. “Ondertussen zullen er fysiotherapeuten door de zaal lopen om eventueel mensen op te vangen, die dreigen te vallen”, zegt Harmse. “Het wordt in ieder geval een heel leuk programma.” De bijeenkomst zal op woensdag 30 oktober plaatsvinden in Oostmolensteyn aan het Oostplein. Het programma begint om 13.30 uur.

MoveQ
Leonardo Snelleman sprak over het concept MoveQ. Snelleman is van afkomst Zweeds. Hij bedacht drie jaar geleden dit concept. Inmiddels heeft hij al een grote naamsbekendheid in Zweden en Denemarken. Het doel van MoveQ is om blessurevrij  en soepel te bewegen, fitter te worden, goed te herstellen en om sportprestaties te verbeteren. Als eerste zal het project starten in het Huis van de Wijk ‘de Kip’ in de Kipstraat. “Mocht er genoeg animo in Kralingen-Crooswijk zijn, dan kunnen we kijken naar een andere locatie dichterbij”, zegt Snelleman.

Gezondheidscentrum Crooswijk
Een aantal leden van de gebiedscommissie en de Seniorenraad hebben de werkgroep ‘Gezondheidscentrum Crooswijk’ in het leven geroepen. De werkgroep heeft zich door een huisarts en een ondernemer, gespecialiseerd in gezondheidscentra, laten informeren en schrok ervan dat er in de nabije toekomst een groot tekort aan huisartsen in deze wijk en elders in Rotterdam wordt verwacht. De gebiedscommissie vraag al jaren aandacht voor de wens om een gezondheidscentrum  in Crooswijk te realiseren. De gebiedscommissie verzoekt dan ook wethouder Sven de Langen om steun bij de realisatie van het gezondheidscentrum in Crooswijk. Ook wil de gebiedscommissie weten wat er thans gedaan wordt om de komst van het gezondheidscentrum naar Crooswijk naderbij te brengen en hoe de gebiedscommissie hierbij kan helpen.

Volgende vergadering

Gebiedscommissie-vergadering op donderdag 21 november, aanvang 20.00 uur. Locatie: Oostmolensteyn, Oostplein 250-400, Rotterdam-Kralingen.

Zie: rotterdam.nl/wonen-leven/kralingen-crooswijk


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.