In deze coronatijd en de donkere dagen voor kerst duren de dagen lang en als je ouder wordt ga je veel terugdenken. Ik heb veel dingen in mijn leven gedaan en dan word je wat bekender. Er waren vroeger nog niet veel praatprogramma’s zoals nu maar op 1 augustus 1977 kwam bij de VARA onder leiding van Koos Postema een nieuw programma op tv, Het Nederland Elftal, een discussiegroep,  dat rechtstreeks werd uitgezonden na het nieuws van 20.00 uur.

Het ging over wat op dat moment in het nieuws was en duurde 25 minuten. Ik was uitgenodigd en werd om 18.00 uur verwacht bij de NOS kamer 101. Eerst werd er wat gegeten en bijgepraat over wat de onderwerpen zouden kunnen zijn. Daarna naar de studio. Omdat het programma Het Nederlands Elftal heette waren er 11 mensen met verschillende achtergronden uitgenodigd. Ze kwamen uit heel Nederland, van landbouwer, timmerman, student tot directeur die een bonbonzaak had en ik zijnde huisvrouw.

Ik was er niet van op de hoogte dat het 11 keer op een maandagavond werd uitgezonden en dat je voor al die uitzendingen was uitgenodigd. Je stond er toen niet bij stil want er waren niet zo veel praatprogramma’s. Het was leuk om mee te doen en ik denk er met plezier aan terug in deze coronatijd.

In Berkel en Rodenrijs is het niet anders dan in de rest van het land. In mijn flat is iedereen veel thuis. Je komt elkaar alleen tegen in de hal als je je krant gaat halen, om naar de mooie kerstboom te kijken die er nu staat en om aan elkaar te vragen hoe het gaat. Iedereen ondervindt dat het praten met een mondkapje op niet echt makkelijk is.

Hopende op betere tijden wens ik iedereen Prettige Kerstdagen en een heel goed 2021.

Greet Wijs


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.