Afgelopen december hieven we nog het glas op een mooi 2020.

Het begin van het nieuwe jaar was ook niet anders dan andere jaren. Maar sinds maart worstelen we met één van de grootste en meest ingrijpende pandemieën van de afgelopen eeuw.  De wereld kwam tot stilstand en de vooruitzichten voor de nabije toekomst zijn ook niet om over naar huis te schrijven.

Niettemin hebben we de afgelopen periode ervaren dat de saamhorigheid in Kralingen-Crooswijk hoog is en dat onze bewoners zich met hart en ziel inzetten voor hun naasten: van boodschappen doen voor elkaar tot kaartjes schrijven en bezorgen voor de mensen in het verzorgingstehuis, van vergroenen van de straten tot lokaal winkelen om onze geliefde ondernemers te steunen. Dat de negatieve kant van de crisis ook positieve aspecten kent.

We zijn ontroerd door alle activiteiten die de afgelopen periode plaats hebben gevonden, waar lief en leed elkaar afwisselden.  De gebiedscommissie heeft hier grote waardering voor. We zijn trots op deze Rotterdamse “handen uit de mouwen”-mentaliteit.

Het besef komt nu dat welzijn, en in het bijzonder het welzijn van onze kwetsbaren, heel belangrijk is. Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat een ieder deze nare periode kan overleven en overstijgen. En wellicht er ook ietsje beter uitkomen.

Aan het einde van het jaar staan we stil bij alle gebeurtenissen in onze wijken. Ondanks tegenslag blijven we positief naar de toekomst kijken. We zijn gezegend met zulke actieve en betrokken bewoners. Dat is ook meteen het lichtpuntje in de duisternis: weten dat het uiteindelijk goed komt, want je kunt met deze mensen verder bouwen.

De Kerstdagen en oud en nieuw zijn in aantocht. Een periode van bezinning, maar ook een periode van samenzijn, met elkaar een mooie tijd delen. Het kan op dit moment niet zoals we gewend zijn, helaas. Het moet anders. Maar mooie gedachten voor een ander koesteren kan nog steeds, er voor een ander zijn, zelfs binnen de regels, als het nodig is. En vooral blijven hopen, want hoop doet leven! Wees lief en aardig voor elkaar: voor de oude buurman of buurvrouw, voor de jonge student die een moeilijke ontwikkelingsfase meemaakt, voor het gezin dat thuis moet werken en de kinderen begeleiden. Voor jong en oud, arm of rijk, want iedereen worstelt ermee.

Daar waar nodig en mogelijk kunt u op de Gebiedscommissie rekenen. We zullen ons best doen om een handje te helpen en lief- en leedinitiatieven te ondersteunen.

Ons rest nog om onze goede wensen over te brengen. Een mooie en gezegende Kerst en een gezond 2021! Blijf gezond, tot weerziens in het nieuwjaar!

Gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk