De 39-jarige Rotterdammer die vastzit voor de moord op zijn zus, en die inmiddels ook als verdachte voor de dood van oud-minister Els Borst is aangemerkt, moet op 24 april voor het eerst voor de rechter komen. Aan Bart van U. wordt op dit moment alleen een dagvaarding voor de moord op zijn zus uitgebracht.

Het gaat op 24 april om een zogenoemde pro-formazitting waar de officier van justitie een toelichting zal geven op de stand van het onderzoek in de Rotterdamse zaak. Er moest een zitting gepland worden, omdat de man in voorlopige hechtenis zit voor de moord op zijn zus. De rechtbank moet over de voortduring van die hechtenis eens in de drie maanden een oordeel geven, en kan dan tegelijkertijd beslissingen nemen over onderzoekswensen.

De Rotterdammer werd in januari aangehouden nadat zijn zus dood in hun gezamenlijke woning aan de Oudedijk in Rotterdam werd gevonden. Enige weken na zijn aanhouding in Rotterdam kon hij dankzij een DNA-hit worden aangemerkt als verdachte in het onderzoek naar de dood van Els Borst. Dat onderzoek wordt gedaan onder verantwoordelijkheid van het OM Midden-Nederland en zal zeker nog enige maanden in beslag nemen. Er is dan ook nog geen beslissing genomen Van U. ook voor deze zaak te vervolgen.

Bron: Openbaar Ministerie


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.