Creatief van Huis Uit
Vanmorgen heb ik een leuke kennismaking gehad met Ilse Heij. Al enige tijd bewoonster van een woning op Noordeinde in Kralingen, maar  ze zet haar deuren nu open voor creatieve kinderen uit de wijk en daarbuiten.
Op woensdag 5 maart en vrijdag 7 maart start Creatief van Huis Uit voor kinderen die van tekenen, knutselen en toneel spelen houden. Ilse, poppenspeelster en voormalig (vak)leerkracht, zal de kinderen helpen hun plezier in creatief bezig zijn en hun talent  te ontwikkelen. In de lessen tekenen en knutselen wordt geleerd hoe je bijvoorbeeld een dier, een totempaal of een gezicht kunt verbeelden en karakter geven. Het werk van kunstenaars is hierbij een leidraad. Bij de lessen poppentheater maakt ieder kind een pop bij een karakter uit het gekozen verhaal. Daarna wordt het stuk geoefend waarbij aandacht is voor stem- en speltechniek. De lessen worden afgesloten met een voorstelling en tentoonstelling voor ouders en andere belangstellenden. Voor aanmelden en meer info: www.creatiefvanhuisuit.nl

Creatiefuithuis

Operadagen
In mei vinden weer de Operadagen plaats in Rotterdam. Natuurlijk is daar in Kralingen-Crooswijk altijd het geweldige  evenement ‘Van Smartlap tot Opera’  aan gekoppeld, maar de Operadagen willen meer met de Rotterdamse wijken.
Zo kun je bv meespelen in 2 theatervoorstellingen. Mocht je als eens in Hamlet gespeeld hebben, is dat natuurlijk fantastisch, maar absoluut niet vereist.
Gezocht: 50 personen tussen de 18 en 80 jaar met enige theaterervaring  die het leuk vinden om mee te werken aan een internationale theaterproductie over voetbalsupporters die plaats vindt in de Gouvernestraat op 17 t/m 21 mei 2014.
Ook is er plek voor 30 figuranten voor een voorstelling op 20 mei 2014 in de Schouwburg.
Aanmelden en info: info@operadagenrotterdam.nl

ODR_logo_2014

MiXin’Music
Eerder berichtte ik al over de Gitaaracademie en Zangschool Suoni. Deze partijen verzorgen hun lessen aan de Weteringstraat 275 en zitten in hetzelfde pand als  MiXin’Music.
Mi Sun Hiltermann kwam op het idee om MiXin’Music in de Weteringstraat op te zetten, omdat haar eigen muzieklespraktijk uit zijn voegen barstte en ze graag met andere docenten samen wilde werken.
Veel ruimtes in het pand zijn in beheer van Mi Sun en zij verhuurt deze aan zelfstandige muziekdocenten/praktijken. Zo krijg je het idee van een muziekschool. Iedereen behoudt zijn eigen identiteit, maar er is wel samenwerking en een gedeeld netwerk.
Er worden lessen aangeboden voor verschillende instrumenten, zoals drum, viool, gitaar en piano.
Alles over MiXin’Music vind je op www.mixinmusic.nl

MiXin'Music

Wilt u meer informatie over culturele activiteiten of aanbod? Meld u dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van de cultuurscout via kc@cultuurscouts.com
Jolanda Copier, cultuurscout Kralingen-Crooswijk.