Adnan tekent document lid bewonerscommissie

Een vijftal bezorgde bewoners van de Gerdesiaweg, Van de Leckestraat en Marinus van der Stoepstraat hebben 10 november jl. de bewonerscommissie Gerdesia-Midden opgericht.

Op 23 juli jl. hebben wij van Woonstad een brief ontvangen. Woonstad heeft plannen voor sloop of renovatie, met de woningen waarin wij wonen.

A-locatie
Onze woningen zijn niet nieuw maar we hebben mooie binnentuinen, wonen aan de rand van het centrum met metrostation Gerdesiaweg om de hoek. De winkelstraten Vlietlaan en de Lusthofstraat, Oostelijk zwembad en sporthal Kralingen zijn op loopafstand. En vlakbij het Kralingse bos, het mooiste park van Nederland. We wonen betaalbaar op een A-locatie!

Woonstad heeft in Nieuw Crooswijk, in Jaffa aan de Sophiakade, Ommoordsestraat en Catharinastraat en in de Palestinastraat, een reputatie om betaalbaar te slopen en duur terug te bouwen.

Wij denken dat Woonstad dezelfde plannen heeft met onze woningen. Of slopen en dure nieuwbouw of renovatie met dure huren die wij niet kunnen betalen. Wij denken dat de brief van Woonstad niet veel goeds belooft. Er is namelijk een tekort aan betaalbare woningen in Rotterdam zeker op een A-locatie als de onze.

Adrie Braber (founding father) tekent document lid bewonerscommmissie

Groot onderhoud
Met ondersteuning van actievoerder Menno Janssen en SP-bestuurslid Wijnand Rijnders zijn er in de afgelopen tijd 2 buurtbijeenkomsten georganiseerd en posters tegen sloop en voor onderhoud verspreid. Want groot onderhoud is wat de wooncomplexen van Gerdesia-Midden nodig hebben! Tevens zijn er 71 ondersteuningsverklaringen opgehaald bij de 114 woningen. Dat is 62% en een ruime meerderheid van het aantal bewoners. En het aantal ondersteuningsverklaringen groeit nog steeds.

Woonstad heeft ons inmiddels uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. De rechtelijk uitspraak over de Tweebosbuurt van 10 januari 2020 heeft wel duidelijk heeft dat het negeren van de bewoners, zoals woningcorporatie Vestia deed, juridisch niet houdbaar is.

https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Rotterdam/Nieuws/Paginas/Vestia-mag-17-huurovereenkomsten-Tweebosbuurt-niet-beeindigen.aspx

(ingezonden mededeling Bewonerscommissie Gerdesia-Midden)

Zie ook: desteronline.nl/je-organiseren-en-voor-jezelf-opkomen-heeft-zin


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.