Ter gelegenheid van de aankomende inhuldiging van het koninklijk paar organiseert het Oranje Fonds de zoektocht naar de Kroonappels. Er zijn drie categorieën: Jeugd, Buurt en Helpende Hand. Bewonersplatform De Esch doet mee aan deze grote landelijke actie in de categorie Buurt.

Vanaf nu is deze voordracht te bekijken op www.kroonappels.nl onder gemeente Rotterdam. In het stemweekend van 15, 16 en 17 maart kan iedereen uit deze gemeente hierop stemmen en zo het beschermpaar van het Oranje Fonds de weg wijzen naar de mooiste sociale initiatieven. De initiatieven met de meeste stemmen in de gemeente gaan door naar de volgende ronde.

Het Oranje Fonds reikt ieder jaar de Appeltjes van Oranje uit en bekroont daarmee succesvolle sociale initiatieven. Ter gelegenheid van de inhuldiging van het beschermpaar van het Fonds wordt een speciale editie georganiseerd. In het gehele koninkrijk kunnen maatschappelijke organisaties bestaande initiatieven voordragen in één van de drie categorieën. De drie uiteindelijk winnende organisaties krijgen het predicaat Oranje Fonds Kroonappel en winnen elk 50.000,= en een bronzen beeldje, uitgereikt op Paleis Noordeinde door de nieuwe koning en koningin.

Na de sluiting van het monumentale Pompgebouw door het wegvallen van de (deel)gemeentelijke subsidiebronnen heeft het Bewonersplatform het initiatief genomen om dit gebouw open te houden voor de wijk. Door de samenwerking met een particuliere exploitant is het voor ons mogelijk geworden om een deel van onze activiteiten doorgang te laten vinden. Met behulp van veel vrijwilligers organiseren wij op dit moment bingoavonden, kaartmiddagen, wandel- en sport activiteiten en een wekelijkse eetavond voor alle bewoners. Wij zouden dolgraag dit oranje appeltje binnen willen halen om ook onze kinderactiviteiten weer nieuw leven in te kunnen blazen. Ga dus naar www.kroonappels.nl en stem op het Bewonersplatform De Esch!

(ingezonden mededeling Bewonersplatform De Esch)  foto google maps