De werkzaamheden aan het nieuwbouwcomplex ‘Van Kralingen’ op de kop van de Lusthofstraat, zijn weer volledig hervat, zo meldt de bouwer. In december j.l. besloot aannemer IBB Kondor het werk aan de kant van de Willem Ruyslaan stil te leggen.

Men twijfelde eraan of de voorgestelde constructie van het gebouw op de plek vlakbij de metrobuis wel in orde was. In de afgelopen weken zijn herberekeningen voor de constructie uitgevoerd. De conclusie daaruit is dat de constructie op een aantal plekken iets moet worden aangepast. ‘Dit gaat om een kwaliteitsverandering’, zegt de bouwer. Dat brengt extra kosten met zich mee maar de toekomstige gebruikers – kopers van een woning, huurders, ondernemers – zullen daar niets van merken, aldus IBB Kondor. De herberekeningen hebben tijd gekost.

Met aanpassingen in de bouwlogistiek probeert men iets van de verloren tijd in te halen. De kopers zijn met een brief geïnformeerd over de nieuwe situatie. IBB Kondor zegt er alle vertrouwen in te hebben dat ‘Van Kralingen’ nu snel en goed kan worden afgebouwd. Inmiddels wijs geworden doet de bouwer geen uitspraak over een exacte opleverdatum.

appartementen van kralingen

 

Zie ook: www.appartementenvankralingen.nl

(Coby Jansen)