De bijna 100 jaar oude mevrouw Jeanneret-Toors plantte op 11 mei een els in het Kralingse bos, ter herinnering aan de eerste boomplantdag in het bos, op 2 april 1928. Zij was destijds als scholiere een van de aanplanters in wat toen nog de Kralinger Hout heette.

Mevrouw Jeanneret-Toors werd geholpen door twee scholieren van groep 7a van basisschool De Vierambacht.

Het initiatief voor het planten van de boom kwam van Piet de Jong. Als vrijwilliger begeleidt hij onder meer de 99-jarige tijdens ‘rolstoeluitjes’. Op een van die tochtjes kwam de eerste boomplantdag van 1928 ter sprake en daaruit ontstond het idee voor een herdenkingsboom. Piet nam contact op met de gemeente. Bij Stadsbeheer reageerde men enthousiast en alert.

Een bescheiden stoet van betrokkenen ging, na de vertoning van een korte zwart-witfilm uit 1928, naar de plantplaats. Daar hield Boomfeestdagspecialist Aad van Leeuwen een korte toespraak. Hij overhandigde ook een persoonlijke noot van wethouder Eerdmans. Na het symbolisch planten en de onthulling van een bijpassend paaltje-met-opschrift, bedankte Piet de Jong de gemeente zeer hartelijk voor de inzet.

Een gelukkige mevrouw Jeanneret-Toors

Een gelukkige mevrouw Jeanneret-Toors

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]