Van Martinus Adèr, zoon van Robin Adèr, ontving ook De Ster onderstaand nader bericht over de bijzetting van de as van zijn vader in de Pieterskerk in Utrecht.

‘Op 30 juli jl. is mijn vader Robin Adèr overleden in het ziekenhuis te Sneek, waar hij de week daarvoor in allerijl was opgenomen. De laatste zeven à acht jaar van zijn leven heeft hij met veel plezier gewoond in een verzorgingstehuis aldaar. De crematie heeft plaatsgevonden op 2 augustus jl. Met z’n allen hebben wij mooie herinneringen opgehaald over Robin en zijn bewogen leven. Zijn uitdrukkelijk wens was om bijgezet te worden in de Pieterskerk te Utrecht. Dit in verband met zijn jeugd in Utrecht en zijn liefde voor de Franse taal. In veel van zijn columns in De Ster van Kralingen memoreert hij (alweer) een aankoop van een Frans boek in het winkeltje van de Pieterskerk.

Voorafgaand aan de bijzetting is iedereen welkom voor koffie of thee vanaf 13.00 uur bij mijn tante: Sjoukje Bergsma, Achter St. Pieter 4 (voorhuis), 3512 HS UTRECHT. Daar vandaan is het een korte wandeling (5 minuten) naar de Pieterskerk. Na de bijzetting is men ook uitgenodigd bij Sjoukje om een wijntje te drinken op Robin. Neem een tas mee, als je van Franse boeken houdt. De bijzetting zal plaatsvinden op: zondag 8 september a.s. om 14.00 uur, Eglise Wallonne Saint-Pierre (Pieterskerk), Pieterskerkhof 5, 3512 JR UTRECHT.

Het is een redelijk informeel gebeuren; gaarne casual kleding. Voor bloemen wordt gezorgd uit een nabijgelegen tuin; bloemen zijn dus niet nodig. Joris Boddaert, schrijver en columnist te Rotterdam, heeft reeds aangeboden om een gedicht voor te lezen. Als er anderen zijn die kor t het woord willen voeren, gelieve dan contact met mij op te nemen. Mar tinus Adèr, martinus_ader@hotmail.com’.