Biljarten in Kralingen? Ja, dat kan!

jan 20, 17 Biljarten in Kralingen? Ja, dat kan!

Wilt u eens een dagje gezellig met uw leeftijdgenoten een partijtje biljarten, kom dan eens kijken in ons clublokaal. Sinds kort hebben wij weer de mogelijkheid enkele nieuwe leden te verwelkomen. Heeft u geen keu? Wij hebben er voldoende.

De biljartvereniging Kralingen is opgericht in 1971 als onderdeel van de personeelsvereniging PTT. Na een lange periode van 22 jaar gespeeld te hebben in de kelder van het vroegere postkantoor Avenue Concordia in Rotterdam is daar in 1996 een einde aan gekomen en hebben toen, na een grondige verbouwing, een eigen pand in de Adamshofstraat 29 A (wijk Kralingen) betrokken.

De vereniging is sinds 1996 een zelfstandige vereniging en heeft geen bindingen meer met de vroegere PTT.

Samenstelling vereniging
De vereniging is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond (KNBB) en neemt deel aan de wedstrijden – zowel persoonlijke kampioenschappen als competities voor teams – van deze Bond en telt in totaal plm 75 leden. Met een verdeling in groepen heeft iedereen zijn eigen vaste speeldag of avond.

Deelname aan wedstrijden van de KNBB is niet verplicht.

Het betreft hier senioren, die in de avonduren spelen en ook 55 plussers die op dinsdag en woensdag overdag spelen.

Kosten
De contributie bedraagt € 9,00 per maand. Voor deelname aan wedstrijden zijn er behalve voor de persoonlijke consumpties geen verdere kosten. De Bondscontributies, inschrijfgelden en kleding wordt vrijwel geheel door de vereniging betaald.

Lokaliteit
Het verenigingsgebouw is eigendom van de vereniging en wordt gerund door vrijwilligers die bar- en keukendiensten verzorgen. Hierdoor is het mogelijk dat de consumptieprijzen aantrekkelijk kunnen blijven.

Bereikbaarheid
De Adamshofstraat is een zijstraat van de Oudedijk en is centraal gelegen in de wijk Kralingen in Rotterdam Oost. Gemakkelijk te bereiken per auto en openbaar vervoer. Vanaf het metrostation Voorschoterlaan is het ongeveer 3 minuten lopen.

Wilt u eens een kijkje komen nemen? U bent van harte welkom en we zijn bijna dagelijks open. U kunt ook van te voren even bellen 010~4145842.

Tot ziens. De biljartvereniging Kralingen


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *