De Kralingse en Crooswijkse basisscholen waren al voorzien en tijdens de Kinderboekenweek 2016 verstrekt de gemeente Rotterdam aan alle overige basisscholen in de stad een pakket met 50 exemplaren van het educatieve kinderboek Bolle Arie en lesmateriaal over de gevaren van zwerfafval. Initiatiefneemster van dit project en schrijfster is ‘beroepssamenwerker’ Anneke Strasters, woonachtig op het Slachthuisterrein in Rotterdam-Crooswijk.

Anneke Strasters
Anneke Strasters maakt zich al jaren sterk voor een schone, hele en veilige leefomgeving. Alleen of met kinderen prikt ze dagelijks zwerfvuil in Rotterdam-Crooswijk en ze organiseert regelmatig evenementen om aandacht te vragen voor dit onderwerp. Ze is oprichter van de Bewonersgroep Slachthuisterrein en grondlegger van Buurt Bestuurt. Voor haar inspanningen ontving ze onder meer de Erasmusspeld, de Boezemvriend en de Jacob de Vletterprijs.

bolle-arie-presentatie-25mei-2016

Anneke Strasters en wethouder Joost Eerdmans tijdens de presentatie van Bolle Arie in Galerie Kralingen op 25 mei jl.

bolle-arie-naar-rotterdamse-basisscholen

Bolle Arie – geschreven door Anneke Strasters; illustraties Sylvie Overheul; vormgeving Ciska Strasters. Full colour / hardcover, ISBN 978-94-92411-05-1.

Ahmed Aboutaleb
Om nog meer kinderen bewust te maken van de problemen die ontstaan door zwerfafval, schreef Anneke Strasters Bolle Arie. Het verhaal gaat over een rattenhoofdman, Bolle Arie, en zijn roversbende die de stad teisteren op zoek naar voedselresten die mensen op straat hebben gegooid. Als Lotje en Latje samen met hun juf en hun vrienden al het zwerfvuil opruimen, hebben de ratten niets meer te eten en verhuizen ze uit de stad. Het boek, voorzien van een voorwoord van burgemeester Ahmed Aboutaleb, is bedoeld voor groep 4 tot en met 7.

Schone leefomgeving
In mei van dit jaar werden aan een aantal scholen in de Rotterdamse wijken waar Strasters actief is al exemplaren van Bolle Arie aangeboden, gesponsord door de Gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk, woningcorporatie Havensteder, NederlandSchoon, Opzoomer Mee en Stadsbeheer Rotterdam. Dankzij de gemeente Rotterdam ontvangen nu ook alle andere basisscholen in Rotterdam een boekenpakket met 50 boeken, flyers/boekenleggers over de afbraaktijden van zwerfafval en een docentenhandleiding. Het is de bedoeling dat het lesmateriaal ook in volgende jaren wordt ingezet om kinderen bewust te maken van het belang van een schone leefomgeving.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: uitgeverij Kontrast, tel. 026-3337975, info@uitgeverijkontrast.nl of rechtstreeks met Anneke Strasters via 0628-270073

(ingezonden mededeling Kontrast)