Op virtuoze wijze demonstreerde ‘fingerpicking-gitarist’ Lars de Rijck wat deze manier van spelen inhoudt, nl. het spelen van verschillende partijen op dezelfde gitaar. Zijn grote voorbeeld is Tommy Emmanual. De grote zaal in het Nivongebouw aan de Dirk Smitsstraat zat vol voor dit concert op zondag 25 september, georganiseerd door Live@Halfwatt.

Lars speelde nummers van Tommy Emmanuel (ook wonderschone ballads als ‘Lewis and Clark’ en ‘Those Who Wait’) en ‘eigen dingetjes’. Aan het einde van het concert betrad ook ‘all the way from Russia’, gitarist Pasha Lychagin het podium en speelden de heren gezamenlijk.

Ravel Trio
Het volgende Live@Halfwatt concert is op zondag 23 oktober, van 17.00 tot 17.45 uur. Dan zal optreden het Ravel Trio, met klassieke muziek. Drie aanstormende jonge talenten van het conservatorium van Amsterdam, tevens alledrie laureaten van o.a. het Prinses Christina Concours. Het Ravel Trio speelt met name romantische en impressionistische muziek, met af en toe een uitstapje naar moderne muziek. Mirna Ackers: dwarsfluit; Lotus de Vries: altviool; Oxana Thijssen: harp. Meer foto’s hier

live-halfwat-2

Locatie: Nivon-centrum, Dirk Smitsstraat 76, Rotterdam. Tel: 010-7370643. Inloop vanaf 16.30 uur. De toegang is gratis. Na het optreden is de bar geopend, en om 18.30 uur kan er gegeten worden bij André. Voor 5,- heb je een drie-gangen ‘wat-de-pot-schaft’ menu. Vegetarisch eten kan ook!

Reserveren is niet mogelijk. Vanaf 16.30 uur kun je een maaltijd aan de bar of telefonisch bestellen. Daarbij geldt: vol = vol.

facebook.com/halfwatt www.nivonrotterdam.nl. Voor artiesten: halfwatt@nivonrotterdam.nl.

(ingezonden mededeling Nivon/Live@Halfwatt)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.