Vanaf vandaag is het Verkeersmeldpunt 010 een feit. De Rotterdamse VVD heeft het meldpunt in het leven geroepen omdat bewoners uit onder meer Kralingen hebben aangegeven verkeersproblemen te vrezen rond het CHIO, het jaarlijkse spring- en dressuurconcours dat komend weekend (23 tot en met 26 juni 2016) plaatsvindt. Volgens VVD-raadslid Jan-Willem Verheij is het CHIO een prachtig sportevenement dat als hét testmoment voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro gezien kan worden. “Maar om het evenement voor iedereen leuk te houden, is het belangrijk dat parkeren in de wijk goed geregeld is. Hopelijk is dat ook dit jaar het geval. Mocht dat niet zo zijn, dan kunnen bewoners bij ons aan de bel trekken via het Verkeersmeldpunt 010.”

Vorige week ontvingen bewoners van Kralingen een brief waarin staat te lezen dat het verkeer in de week anders gereguleerd gaat worden dan voorgaande jaren. Zo is er besloten alleen de Kralingseweg en de Plaszoom af te sluiten. Om bewoners en hun bezoekers zoveel mogelijk tegemoet te komen, ontvangen bewoners van de Kralingseweg en Plaszoom en de straten, welke alleen via de Kralingseweg te bereiken zijn, een doorlaatbewijs. Bezoekers van het CHIO worden bij aankomst direct verwezen naar verschillende parkeergarages en bijvoorbeeld de P&R-s bij de Kralingse Zoom en in de Beverwaard.

“Hoewel het er op papier niet onaardig uitziet, hebben wij toch berichten van verontruste bewoners ontvangen,” laat VVD-raadslid Jan-Willem Verheij weten. “Zij vragen zich bijvoorbeeld af of bezoekers wel zin hebben om vanaf een P&R-plek een gratis pendelbus naar het dressuurterrein te nemen. Bezoekers kiezen vaak toch voor het plekje dat het dichtst bij de ingang te vinden is. En zijn er bijvoorbeeld genoeg verkeersregelaars om alles in goede banen te leiden? Mochten bewoners tegen zaken aanlopen, dan kunnen zij dat achterlaten op de website die wij hier speciaal voor in het leven hebben geroepen. De reacties zullen wij bundelen om na te gaan waar het – in de toekomst – eventueel anders én beter kan.”

Via: VVD Rotterdam

afbeelding pixabay

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)