Rotterdam – De politie heeft zondagochtend een 18-jarige man uit Capelle aan den Ijssel aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een gewelddadige beroving in de nacht van zaterdag op zondag in Rotterdam. Twee broers raakten daarbij gewond.

De slachtoffers, 19 en 16 jaar oud uit Capelle aan den Ijssel, liepen rond vier uur op de Voermanweg, toen ze werden aangevallen door een groep mannen. De twee kregen raken klappen. De verdachten gebruikten daarbij ook een hamer. De broers raakten allebei gewond. De oudste liep onder meer een gebroken neus op. De verdachten gingen er met een telefoon van een van de slachtoffers vandoor.

Onderzoek
Toen de jongens hun verhaal deden bij de politie, sloeg een agent aan op het signalement van een van de verdachten. De slachtoffers werden overgebracht naar het ziekenhuis en agenten vatten post bij de woning van de verdachte. Niet veel later kwam hij daar, onder het bloed, aan. De 18-jarige man werd aangehouden. De politie zet het onderzoek voort. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Politie.nl