Steenhouwer Peter Bruinstroom zit 37 jaar in het vak en startte 30 jaar geleden zijn eigen bedrijf ‘P. Bruinstroop natuursteen’ in Rotterdam-Crooswijk. In dit jubileumjaar laat hij weten dat er in zijn bedrijf het een en ander is veranderd. Bij vorige gelegenheden in De Ster / op De Ster Online kwamen steeds zijn vader Piet en oom Cor langs, twee zeer krasse oude knarren die hem bijstonden en bijstaan, nog steeds, in zijn bedrijf. Vader Piet wordt deze maand 89 en oom Cor is 85. Beiden genieten een goede gezondheid, gelukkig.

Zie de foto (Van links naar rechts Peter en Bella, Kimberley en Chris) voor wat er anders is. Peters dochter Kimberley, 18 jaar, en haar vriend Chris, 19 jaar, werken tegenwoordig mee. Kimberley steekt de helpende hand toe bij de administratie. Zij volgt de opleiding Mediamanagement aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam. Zo kan ze ook adviseren bij de inrichting van de website www.bruinstroopnatuursteen.nl

De website ziet er nu niet alleen goed uit maar is ook gebruiksvriendelijk. Chris gaat 1 dag per week naar school,
ROC Midden Nederland, voor de opleiding Ambachtelijke Natuursteenbewerking en werkt 4 dagen voor de Crooswijkse steenhouwerij. Peter stuurt hem eropuit voor de plaatsing van (graf)tegels en ‘urnamenten’. Aangezien tegenwoordig plm. 70% van de overledenen wordt gecremeerd, maakt Peter Bruinstroop veel urnen monumentjes, ook wel ‘urnamenten’ genoemd. In eerste instantie gaat het dan om een (granieten) steen van 50 bij 50 cm en 5 cm dik. Chris monteert (lijmt) ook bronzen letters op grafmonumenten. Dat scheelt een boel, aldus Peter.

Natuursteen specialist
Peter Bruinstroop levert allereerst grafstenen en gedenkmonumenten van eenvoudig tot exclusief en hij levert op maat en installeert ook dorpels, gevelplaten, vloeren, vensterbanken, keukenbladen en doet restauraties.

De volgorde van de diensten is niet zomaar gekozen, want 95% van de tijd van de Crooswijkse steenhouwer zit tegenwoordig in de grafstenen en gedenkmonumenten en hij vindt dat helemaal niet erg. Het werk is ‘naast de deur’, met de twee Crooswijkse begraafplaatsen, de Algemene Begraafplaats Crooswijk en de R.K. Begraafplaats en Crematorium St. Laurentius op een steenworp afstand.

Ministerie van Justitie en Veiligheid
Nog niet zo lang geleden maakte het Ministerie van Justitie en Veiligheid in Den Haag gebruik van de diensten van Peter Bruinstroop. Natuurstenen gevelplaten moesten worden verwijderd en weer teruggeplaatst i.v.m. de plaatsing van nieuwe tourniquetdeuren.

Short Stirling EF357
Op 13 mei 1943 stortte een Engelse bommenwerper, een Short Stirling EF357, neer in Crooswijk. Alle bemanningsleden kwamen om en wonder boven wonder vielen er op de grond geen slachtoffers. Op 12 mei 2018 werd het oorlogsmonument dat aan die gebeurtenis herinnert, onthuld (foto). Peter Bruinstroop maakte dat oorlogsmonument.

Vensterbanken, keukenbladen, spoelbakken
Natuurstenen vensterbanken zijn er al vanaf 36,-. De maten: 101 cm lang, 20 cm breed en 2 cm dik. Het gebruikte materiaal naar keuze: graniet, marmer of composiet. Keukenbladen en spoelbakken kunnen van dezelfde materialen worden vervaardigd. Op de website van Peter Bruinstroop kan een offerte worden aangevraagd met zicht op alle mogelijk materialen en kleuren.

U wilt nog weten hoe het hondje heet: dat is het teefje Bella, een kruising tussen een keeshond en een eurasiër.

P. Bruinstroop natuursteen
Nieuwe Crooswijkseweg 58b
3034 PR Rotterdam
Telefoon: 010 4113396
E-mail: info@bruinstroopnatuursteen.nl
www.bruinstroopnatuursteen.nl


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.