Twee actieve bewonersgroepen in De Esch hebben de handen ineen geslagen. Voorheen zetten comité Buurt Bestuurt en bewonersplatform DWL De Esch zich los van elkaar in voor hun wijk. Sterker nog: veel leden zijn in beide groepen actief. Onlangs besloten zij dat het effectiever is om de agenda’s op elkaar aan te laten sluiten; dit doen zij onder de (proef)naam Buurt Bestuurt 2.0.  

De meeste onderwerpen waarmee Buurt Bestuurt en DWL De Esch zich bezighouden in de wijk hebben veel raakvlakken. Daarom is het veel efficiënter om dit in een keer op te pakken. Donderdag 10 oktober kwam Buurt Bestuurt 2.0 voor het eerst samen. Op de agenda stond de terugkoppeling van de wijkschouw, de notitie knelpunt parkeren en verkeer, lichtplan Watertoren en de website van Buurt Bestuurt als communicatiemiddel.

Veiligheid voorop!
DWL De Esch heeft in samenwerking met de deelgemeente plannen gemaakt om de verkeersveiligheid in De Esch te verbeteren. De Watertorenweg wordt op korte termijn aangepakt. Het eerste knelpunt was de verkeersdrempel die vaak omzeild werd, de komst van een paaltje aan de buitenkant moet dit probleem verhelpen. Verderop zit een slinger in de Watertorenweg, de bocht afvlakken is niet mogelijk. Een verkeersdrempel kan zorgen voor een veiligere situatie.

Watertoren in het licht
De monumentale Watertoren is misschien wel een van de bekendste gebouwen in De Esch en verdient het om in de spotlight te staan. Bewonersplatform DWL De Esch heeft het initiatief genomen om de Watertoren aan te lichten. Op 31 oktober tussen 20.00-20.30 uur wordt de proefopstelling getest. Als de proef wordt goedgekeurd, wordt dit monumentale gebouw elke avond verlicht.

Wijkschouw-De-Esch
Tijdens de buurtschouw op 30 september van comité Buurt Bestuurt met de partners politie, Gemeentewerken, Roteb, Buurtwerk en Woonstad Rotterdam werden locaties bekeken, ideeën voorgelegd en meningen gehoord.

KLIK HIER voor het laatste nieuws van de Deelgemeente of DOWNLOAD de PDF met al het nieuws.

Deelgemeente Kralingen Crooswijk