Tegenwoordig eet ik op mijn kamer. De boterham smeer ik tussen de middag. Dat met muziek van Radio Mozart. Nu is er weer gedonder met het lint van de schrijfmachine. Ik eet een boterham met paté. Vanavond heb ik het nieuws bekeken op TV5 Monde. En ik heb NRC / Handelsblad gelezen. Radio Mozart staat naast mij te spelen.

De Rabobank heeft Robeco verkocht voor vele miljoenen en zo wordt weer eens iets Hollands Japans. Iemand die ik bewonder is Frits Abrahams die iedere dag een column schrijft in NRC / Handelsblad. Die is altijd leuk om te lezen en dat doe ik dus. Met plezier! Nu schrijft ook een dame die in Princeton woont en daarover schrijft. Dat is ook de moeite waard. Ik leg mijn krant achter bij de groep waarmee ik mijn dag doorbreng. Er is zelden iemand die belangstelling heeft voor mijn oude krant. Wij hebben ook de Leeuwarder Courant. Die wordt wel ingekeken.

Nu is er een zanger op Radio Mozart. In het Italiaans. Dat is een taal die ik een beetje ken. Dat is vanwege de kunstgeschiedenis die ik gestudeerd heb in Leiden. Het sinaasappelsap is op en dus drink ik water. Woensdag is de winkel weer open en dan kan ik mijn voorraad aanvullen. Een pak kost 90 eurocent.

Vandaag stuurde ik een brief aan Wijnand Buursink in Hengelo (O), de stad waar ik geboren ben. Hij stuurde iets over de Franse schrijver Philippe Hériat. Het blijkt dat onze kennis Marijke Agterbosch een encyclopedie heeft waarin schrijvers voorkomen die niet in de Larousse staan. Nu ben ik een boek aan het lezen van Georges Ohnet. Ik heb gevraagd die op te zoeken in de encyclopedie die blijkbaar beter is dan de Larousse. Ik begin te geloven dat het papier vol is en dus teken ik.

Robin Adèr