Montessorionderwijs is gebaseerd op het idee dat kinderen zichzelf kunnen ontwikkelen, vooral in groepen van verschillende leeftijden. Natuurlijke nieuwsgierigheid van kinderen en de ervaring van de jongste, middelste en oudste zijn in een klas, leidt ze door de stof. Op school gebruiken de kinderen de gewone dingen om ons heen om te leren: kralen en erwten om te rekenen, een héél lang meetlint voor geschiedenis en zand als hulpmiddel om letters spelenderwijs te leren. Op deze manier sluit school aan bij de belevingswereld van kinderen.

Montessori in 2013
Montessorischool Tuinstad Terbregge is een kleine school waar iedereen elkaar nog kent en waar de juffen en meesters Montessorisonderwijs geven anno 2013. “Waar Montessori goed in is, benutten we en waar wij zien dat het nodig is, vullen we aan vanuit ervaring en recente activiteiten.” aldus Mascha Stolk, locatiedirecteur. “Soms is het nodig de nieuwsgierigheid voor bijvoorbeeld taal een beetje te stimuleren zodat een kind zich ook in die richting ontwikkelt, dat is dan ook een taak van de juf.” Op Tuinstad worden naast de natuurlijke Montessorimaterialen, methodes ingezet die op andere scholen ook passen.

Uitstroom
De uitstroom van achtstegroepers naar het voortgezet onderwijs is net zo divers als de kinderen in de wijken rondom de school. Een deel reist naar Prins Alexander, Hillegersberg of Schiebroek voor één van de vele prima scholen voor vmbo, mavo, havo of vwo. Een aantal kinderen stapt in de brugklas op de fiets naar een technasium of gymnasium in Kralingen, Noord of het Centrum van de stad. “Onze leerlingen leren al vroeg plannen en die voorsprong hebben ze op elk niveau.” De aandacht die Tuinstad besteedt aan sociaal gedrag nemen de kinderen ook mee voor later. Verantwoordelijkheid, respect en aandacht voor eigenheid zijn verweven in het programma.

Montessorischool Tuinstad Terbregge heeft plek voor een fijne schooltijd
Elke ouder uit Ommoord, Alexanderpolder, Hillegersberg en Terbregge die een basisschool zoekt voor zijn kind en ieder ander die Montessorionderwijs in de praktijk wil zien, is welkom op onze school. De deur is open tijdens de openochtend op woensdag 13 maart 2013 van 8:30 tot 11:30 uur, Ommoordseweg 1 en Meerum Terwogtlaan 135. Voor meer info: www.montessorischooltuinstad.nl, Twitter @obsTuinstad, 010 2097168.
MontessTuinstadTerbreggelogo