De jazzmuzikanten van het Israëlische Atempo Trio waren in Nederland en wilden graag spelen in Rotterdam. Nico Piek van ‘Jazz in Crooswijk’ regelde dat. Zaterdagochtend 5 november was het optreden in Café Eden in Crooswijk.

Itay Abramovitz – toetsen, Yoav Lachovitski – slagwerk en Alon Ster – basgitaar speelden eigen nummers zoals The beginning of everything, Wheel drumming en Boulder sprout. Ze speelden ook Ladino nummers (Ladino: de cultuur en taal van Joodse mensen waarvan de voorouders in Spanje en Portugal woonden) en een nummer van Chick Corea. Kan best, jazz op de zaterdagochtend. Luister maar:  www.youtube.com/watch?v=c60nnjTsh1I. Zie ook: www.facebook.com/atempo.jazz.

Superposthardbop Quartet op 27 november

In de regel zijn de concerten van Jazz in Crooswijk één keer per maand, steeds op de laatste zondag van de maand, bij Speeltuin Vereniging Crooswijk aan de Schuttersweg 74 in Crooswijk.  Het volgende concert zal zijn op zondag 27 november, met het Superposthardbob Quartet, aanvang 19.00 uur. Reserveren aanbevolen: jazz.in.crooswijk@hotmail.com.

Foto’s in hoge resolutie hier

 

Het Superposthardbop Quartet is gevormd rond de Italiaanse klarinettist Massimiliano Dosoli. Dosoli is al meerdere jaren woonachtig in Rotterdam en vond daar een groep internationale, talentvolle muzikanten om zijn muziek mee te spelen. De band is al sinds 2018 actief en heeft die tijd goed besteed om een goed geoliede jazzmachine te worden. De composities van het Superposthardbop Quartet zijn een mix van traditionele jazz met sferische soundscapes en een vleugje alternatieve rock. Invloeden zijn o.a. Duke Ellington, Jim Black, Pantera en Tom Waits. Luister en kijk:


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.