Voor de twaalfde keer organiseerde Crooswijker Youssef el Hachioui zijn ‘buurtiftar’. Vrijdagavond 14 april schoven de genodigden aan voor de maaltijd ter verbreking van het vasten tijdens de ramadan, in Huis van de Wijk De Nieuwe Branding in Crooswijk. Al in 2009 was Youssef de initiator van dit evenement, om buren de gelegenheid te bieden elkaar beter te leren kennen, zoals hij zegt. In de jaren 2020, 2021 en 2022 gooide corona roet in het eten maar dit jaar kon de buurtiftar weer doorgaan, tot zijn grote vreugde.

Wijkspreekuur

Youssef: “Dit is de samenleving waar ik naartoe wil”. Hij woont in het Schutterskwartier, de buurt die voor sloop behoed werd, gelukkig. Zijn overburen, Hellen en John (naast elkaar op de foto) waren na zijn persoonlijke uitnodiging ook gekomen. In zijn speech herdacht hij Tonnie van der Sluis, die de inmiddels gesloten LETS Paradijs (ruilwinkel) opzette, in 2021 overleed en nog steeds wordt gemist. Onder de afvaardigden van het ‘Politie Basisteam Maas en Rotte’ was wijkagent Oud-Crooswijk Anne (groepsfoto, rechts vooraan). Zij maakte van de gelegenheid, heel praktisch, gebruik om te melden dat bewoners elke 3e dinsdag van de maand terecht kunnen op het ‘Wijkspreekuur’, van 13.00 tot 15.00 uur in Huis van de Wijk De Nieuwe Branding. Niet alleen de wijkagent maar ook een vertegenwoordiger van huisbaas Havensteder en de wijknetwerker zijn dan aanspreekbaar.

Foto’s in hoge resolutie hier

 

De ‘Kahoot’ quiz werd gewonnen door Annie Verduyckt. Zij is de partner van Jazz in Crooswijk organisator Nico Piek en ging met quizmaster Mohamed el Ouasghiri op de foto, met de prijs, heel veel zoetigheid, onder een grote stolp. Zij gaaf daar meteen wat van weg aan aanwezige kinderen.

Weer is het Youssef el Hachioui gelukt, in de eerste plaats buurtbewoners, moslims en niet-moslims, bij elkaar aan tafel te brengen. En dat is een grote verdienste. Immers het geloof mag het onderlinge begrip toch niet in de weg staan, toch? De iftar werd opgeluisterd door de muziek van het gezelschap Miraç. Özcan Yakar – piano, Harun Günay – def (trommel) en Ali Turaroglu – zang, ney (bamboefluit) maakten religieuze muziek. Naarmate de avond vorderde, werd die steeds meeslepender. Wat betekent Miraç? De weg tussen de Profeet en Allah, volgens de musici. Al in 2013 berichtte De Ster over de buurtiftar:

desteronline.nl/je-buren-leren-kennen-dat-is-waar-het-om-gaat


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.