Jan de Mooij; innoveren en investeren in de toekomst van de sport en het evenement

Algemeen directeur van het CHIO Rotterdam, Jan de Mooij, voelt zich als een vis in het water in de dynamiek die bij het topsport evenement hoort. Na de evaluaties van de 2016 editie van het CHIO Rotterdam lag voor hem de volledige focus op het binnenhalen van de 3 FEI European Championships 2019 (jumping, dressage and para-equestrian dressage)  . “Toen ik in november vorig jaar vanuit Tokyo naar Nederland belde om te vertellen dat we de drie EK’s in 2019 toegewezen hadden gekregen, realiseerde het bestuur, organisatie en directie zich dat we nu pas echt gaan beginnen,” aldus Jan de Mooij. “Voor mij zijn dit 69ste CHIO Rotterdam en de jubileum edities (70 jaar CHIO Rotterdam) volgende jaar eigenlijk al een soort “EK lights” . Inmiddels is er een 3-koppig directieteam voor de EK’s geinstalleerd bestaande uit Fred Rozendaal, Ton van Egmond en Jan de Mooij.

Bezoekers en deelnemers gaan al tijdens de komende edities veel van de voorbereidingen voor 2019 merken. Er is gewerkt aan een geheel nieuwe indeling van het terrein. De toegang naar de hoofdpiste waarbij zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van de paden in het Kralingse Bos en wordt zo niet alleen gemakkelijker maar ook veel aantrekkelijker. De losrijpiste en het InterChem dressuurstadion wisselen van locatie. Dat heeft tal van voordelen. De losrijpiste wordt flink groter en rond het dressuurstadion komen meer tribuneplaatsen.

Jan de Mooij: “We merken dat de deelnemers en sponsoren onze investeringen en innovaties waarderen. Landen moeten een aantal evenementenlocaties selecteren binnen hun league waar ze voor kwalificatiepunten voor de finale willen rijden. Maar liefst 7 van de 8 landen in de Europe Division 1 kozen voor CHIO Rotterdam. Dat zegt wel wat! En ook bij de dressuur hebben we met 7 deelnemende landen waaronder dressuurland USA geen gebrek aan belangstelling.”

Sport met een enorme economische waarde
“Ik geloof er ook in dat de economische waarde van de sport een steeds belangrijkere rol gaat spelen,” vervolgt Jan de Mooij. “Een sport die wereldwijd door maar liefst 37 miljoen mensen wereldwijd beoefend wordt, een economische waarde van ruim 300 miljard euro vertegenwoordigt en die door 750 miljoen mensen via social media e.d. wordt gevolgd, hebben we volop kansen als bedrijfstak. Daar proberen wij als CHIO Rotterdam met onze partners ook een verbindende rol in te spelen. En dat lukt aardig. We hebben onze strategie rondom de groene loper met de Metropoolregio Den Haag – Rotterdam, de rode loper met China en de zijden loper met het Midden Oosten enkele jaren geleden aangekondigd. Ik ben trots als we zien wat we daar inmiddels al mee bereiken Steeds meer bedrijven bezoeken onze China executive meeting tijdens het CHIO Rotterdam en we bereiden een handelsmissie naar China voor met een aantal hippische en maritieme bedrijven eind 2017 We zijn inmiddels samen met de burgemeester en Rotterdam Partners op een geslaagde handelsmissie naar Dubai geweest en in september  start de nieuwe mbo paardensport opleiding in het Maasland.”

Jan de Mooij; innoveren en investeren in de toekomst van de sport en het evenement

De ‘loper-landen’ bepalen dit jaar ook het thema van het 69e CHIO Rotterdam. Overal op het evenemententerrein, in bijv. de aankleding en in de catering herkent u straks sfeerinvloeden vanuit China en het Midden-Oosten. Het thema dit jaar is dan ook de “Nieuwe Zijden Route”.

(ingezonden door CHIO)

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]