Lyceum Kralingen is de eerste (in enige) havo/vwo school in Rotterdam waar coderen (codes schrijven voor software) wordt onderwezen als onderdeel van het curriculum.

Het kunnen coderen is belangrijk, want dat zorgt ervoor dat de leerlingen van nu straks aan de slag kunnen op de arbeidsmarkt en over digitale vaardigheden beschikken. Coderen is in de visie van Lyceum Kralingen net zo belangrijk als elk ander kernvak!

Het nieuwe vak coderen sluit naadloos aan bij de filosofie van school ten aanzien van wereldburgerschap en het vertrouwd raken met technologie. Alle brugklasleerlingen leren programmeren en maken daarmee hun eigen apps, games en websites. Ze leren bewust omgaan met digitale technologie en nadenken over de gevolgen daarvan op het dagelijks leven. Ze leren inzien dat het uitmaakt hoe bijvoorbeeld Facebook en Instagram zijn geprogrammeerd en hoe informatie gedeeld wordt op internet. Zonder deze kennis van digitale technologie is het niet voor te stellen om invloed uitoefenen op de wereld van morgen. Dat maakt leren coderen van grote waarde voor elk vakgebied, niet alleen voor de leerlingen die later computer science gaan studeren.
U bent te allen tijde welkom om te komen kijken op het Lyceum Kralingen wat het vak coderen inhoudt en hoe daar vorm aan wordt gegeven.

lyceum-kralingen-web

Foto: Lyceum Kralingen

Lyceum Kralingen
Witte Hertstraat 1
3061 CT Rotterdam
www.lyceumkralingen.nl

(Persbericht Lyceum Kralingen)

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)