Op vrijdag 20 september begint het concertseizoen in Centrum Pro Rege. De beroemde pianist Marcel Worms speelt het eerste deel van het magistrale werk van Johann Sebastiaan Bach: “das Wohltemperiertes Clavier”/ Het concert begint om 20:00 uur.

Bach’s das Wohltemperiertes Clavier is één van de belangrijkste werken uit de pianomuziek. Bach was de eerste die een serie stukken schreef in alle 24 toonsoorten. Elk van de 24 preludes en fuga’s is fantasievol gecomponeerd en elk werk heeft zijn eigen muzikale persoonlijkheid. Bach is de grote meester van de fuga en bij hem blijven vorm en inhoud volmaakt in evenwicht.  Er is geen componist die van zo’n gestructureerd werk prachtige, sprankelende muziek weet te maken. Het werk heeft veel invloed gehad op latere componisten, zoals Mozart, Beethoven, Schuman,  Wagner en Shostakovich.

Marcel Worms
Marcel Worms is een zeer veelzijdige, virtuoos pianist die heel goed met zijn publiek communiceert.

Muzikc / Pro Rege, Oudedijk 113, Rotterdam-Kralingen. Vrijdag 20 september Marcel Worms – piano met  ‘Das Wohltemperierte Klavier’ van J.S.Bach, deel 1. Aanvang: 20.00 uur. Kaarten: aan de zaal € 15,-, voorverkoop € 10,-, studenten € 5,-

Reserveren voor concerten van Muzikc in Pro Rege
via kaarten@muzikc.nl of kopen bij:
Boekhandel Amesz, Voorschoterlaan 145-a
LaMer/Berlioz, Kortekade 14
Van der Heijde Bladmuziek, Coolsingel 119. (Donner).
Zie voor alle komende concerten: http://www.muzikc.nl/

 

Het wordt een bijzonder, gedenkwaardig concert!

Download hier de PDF met de komende concerten

www.muzikc.nl