Ik moet nog wennen aan het woord ‘gebiedscommissie’ als ik wat over Kralingen-Crooswijk wil schrijven, want de deelgemeente Kralingen-Crooswijk bestaat niet meer. Maar op mijn computer via de mail krijg ik gelukkig nog veel uitnodigingen, want mensen veranderen gelukkig niet. Zoals van de oude sportzwemploeg van Tropicana en het Oostelijk Zwembad. Met hen ben ik gaan lunchen aan de Kralingse Plas. Veel zwemmen er nu in de Oostervantstraat, maar gelukkig gaan er ook steeds meer naar het opgeknapte Oostelijk Zwembad. Het was fijn om de oude ploeg weer te zien en we hadden veel bij te praten.

Donderdagavond naar Verpleeghuis Pniël geweest waar de Bewonersvereniging Kralingen Oost (BKO) haar ledenvergadering hield. Ik ben erelid en word altijd uitgenodigd. Er werd die avond veel gepraat over wat er nu gedaan moet worden na het opheffen van onze deelgemeente. Lucas de Boer, oud-voorzitter van onze deelgemeente, hield een toespraak over het ontstaan en het einde van het deelgemeentebestel. Maar wat nu? Was de vraag van de leden. Er is nog veel onduidelijk. Waar moet je naar bellen of schrijven als er in je buurt wat speelt? Dat speelt zeker in buurten waar niet zo’n goede bewonersvereniging actief is als in Kralingen Oost. De tijd zal het leren. Volgens het gemeentebestuur op het stadhuis kunnen zij dit alles aan. Ik hoop het voor onze mooie stad.

Vrijdag uitgenodigd door het bestuur van Volkstuinvereniging ‘Nooitgedacht’. De volkstuin bestaat 100 jaar en de vereniging wil een boek uitgeven over haar geschiedenis. Als deelraadslid van de PvdA was ik altijd geïnteresseerd waar mensen mee bezig waren, zoals de volkstuinen en over Nooitgedacht is veel gediscussieerd. Moeten die tuinen op die mooie plek en waarom geen dure huizen? Gelukkig dacht de raad er toen anders over en kunnen de mensen nu genieten van de natuur. Dat is heel anders dan op je balkon, zoals het bestuur mij vertelde. De een woont in een bovenhuis op de Oudedijk en de ander in de Waterloostraat. Ik kon mijn verhaal doen over wat er ooit in de deelraad is besloten. Een plekje voor iedereen!

Zaterdagavond feest in Speeltuin Crooswijk. Voorzitter Willem van Bracht was 65 jaar geworden en dat werd groots gevierd in de speeltuin. Er waren veel vrienden en vrijwilligers uitgenodigd voor het feest, maar ook oud-mariniers, die toch wat hebben met het Schuttersveld van vroeger. Ook besturen van andere speeltuinen waren uitgenodigd, zoals dat van het Speelcentrum Weena waar ik mee heb gesproken over hun speeltuin middenin Rotterdam. Het gaat daar heel goed. Er was een mooie toespraak door Peter Gouw, directeur van de BSW (Buurt- en Speeltuinwerk Rotterdam). Die vertelde hoe belangrijk Willem is voor het speeltuinwerk. Ook de BSW had het moeilijk, maar na overleg met besturen van andere speeltuinen gaat het nu met de BSW weer veel beter. Een mooi feest in een mooie speeltuin!

Greet Wijs