Veel dingen mis ik wel nu ik ouder word, zoals de vergaderingen van de bewonersorganisaties. Je wordt dan door de bewoners altijd op de hoogte gehouden over alles wat er in hun buurt speelt. Als ik word uitgenodigd, probeer ik altijd te gaan zoals dinsdag 1 september bij Wijkorgaan Crooswijk in De Branding aan de Isaäc Hubertstraat. Voor mij altijd een nostalgische straat, want mijn opa en oma Wijs woonden in de nabijgelegen Hendrik de Keyserstraat. Wij gingen vaak lopend op bezoek en kwamen dan langs de tramremise, die heel vroeger in de Isaäc Hubertstraat was. Mijn opa en oma van moeders kant woonden in de Ketenstraat bij ons aan de overkant, dus voor ons kinderen was de familie dichtbij. Veel is er niet veranderd, want nu woon ik vlakbij mijn kinderen. Wat gelukkig ook niet verandert, zijn de vergaderingen in Crooswijk.

Het thuisgevoel voor mij was nog even groot en al ben je een paar jaar niet geweest, je hoort er gelijk weer bij. Stien Weijgertse zat voor. Zij heeft 5 jaar lang De Branding opengehouden met nu als resultaat dat het gebouw een centrale plek in Crooswijk heeft gekregen met veel voorzieningen. Bij de vergadering waren veel vertegenwoordigers van instellingen in de wijk zoals woningcorporatie Havensteder en een ambtenaar van de Gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk maar ook een bestuurslid van de gebiedscommissie, John van Assendelft. Paul Brinkman, Directie Veiligheid, was ook aanwezig en gaf antwoorden op vragen van bewoners. Dat vind ik zo belangrijk, vragen en gelijk antwoord krijgen van de juiste persoon. Er moet nog veel gebeuren in Crooswijk, zoals aan de verkeerssituatie bij de Noorderbrug waar veel ongelukken gebeuren. Waarom geen rotonde zoals bij het Langepad? Maar er werd ook gesproken over het Frederiksplein en de situatie op de Crooswijkseweg met geluidsoverlast en verkeer. In de Hendrik de Keyserstraat moet nog nieuwbouw komen en de huizen die blijven staan moeten goed onderhouden worden. Genoeg te doen, maar de wijk is het waard.

Greet Wijs

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]