Na afloop van de selectiewedstrijd CHIO Zuid-Holland Cup dressuur, die de afgelopen Pinksterdagen werd gehouden, stuurde het CHIO onderstaand bericht de wereld in.

Voorafgaand aan de wedstrijd liep op de Rotterdamsche Manège de spanning op. Zouden de dames van de ‘Sociëteit gevestigd in de Rotterdamsche Manège – De Jockeyclub ‘ erin slagen zich te kwalificeren voor de halve finale gedurende het CHIO? Dat lukte tot groot enthousiasme van de vele aanwezigen bij de prijsuitreiking op Tweede Pinksterdag. Na alle plichtplegingen lieten de vier dames zich fotograferen, op het bordes, laatste foto, van links naar rechts: Charlotte van Gulik, Marie Kleinepier, Leonie Verdoold en Doménique Dieges. Laatstgenoemde had zich al omgekleed, omdat ze niet op de kwalificatie had gerekend.

Paardenmest
De Sterfotograaf liep op Tweede Pinksterdag de heer (Ernst) en mevrouw (Caty) Bras tegen het lijf. Het echtpaar maakt elke dag een wandelingetje op de Rotterdamsche Manège. Vooral mevrouw Bras vindt dat fijn. Zo’n dertig jaar geleden reed ze paard. Ze verstond zelfs de kunst om met een dameszadel te rijden, vertelde haar echtgenoot. Het echtpaar had er totaal geen moeite mee om gefotografeerd te worden bij de enorme berg paardenmest. De heer Bras wist te vertellen dat die gebruikt wordt bij het kweken van champignons.

Hoeve Westlandruiters winnen selectiewedstrijd CHIO Zuid-Holland Cup dressuur

Madelon Magermans-Eekhof rijdt hoogste individuele score

Rotterdam, 21 mei 2018 – Tijdens dit Pinksterweekend streden 37 Zuid-Hollandse verenigingen in de stralende zon in het Rotterdamstadion van het CHIO Rotterdam (Rotterdamsche Manège aan de ’s Gravenweg) om de zeven halve finale plaatsen van de CHIO Zuid-Holland Cup op 24 juni a.s. Het team van de Hoeve Westlandruiters (Naaldwijk) won met ruime voorsprong. Tijdens de halve finale zal ongetwijfeld de strijd opnieuw oplaaien met de zes andere halve finalisten; RV ’s Gravenhof (Nootdorp), RV Oud-Beijerland, RV De Prinsenhofruiters (Hazerswoudedorp), thuisclub De Jockey Club (Rotterdam), nieuwkomer RV Bliss (Hazerswoudedorp) en de Boreftse Ruiters (Bodegraven).
Madelon Magermans – Eekhof (Rotterdam) behaalde met Incredible in de klasse M1 met 74% zeer overtuigend de hoogste individuele score.

De klasse ZZ-licht werd gewonnen door Jeanine Nieuwenhuis (Serooskerke) met Escobedo met een percentage van 69,571%. De combinatie startte voor RV Oud-Beijerland.
De combinatie die vorig jaar won in de klasse Z1 was dit jaar superieur in de klasse Z2. Emma van den Hooven (Hazerswoudedorp) won de Z2-klasse met Genius met 69,412%. Zij startte voor RV Prinsenhofruiters.
De klasse Z1 werd afgetekend gewonnen door Fransje van der Meer (Nootdorp) met Histaria. De combinatie, die vorig jaar won in de klasse M2, leverde met een score van 70,735% een mooie bijdrage aan het teamresultaat voor RV ’s Gravenhof.

Bekijk hier de fotoreportage

Bekijk hier de fotoreportage

De M2 rubriek werd met 68% gewonnen door Kirstin van der Peijl (Den Haag) met VDP’s Whitney.
De grootste rubriek, de klasse M1 met 41 combinaties, werd gewonnen door Madelon Magermans-Eekhof die met Incredible voor de Hoeve Westland Ruiters de hoogste individuele score van maar liefst 74% reed.

Complimenten voor coach van de Hoeve Westlandruiters, Patrick van der Meer (Naaldwijk), die zelf afgelopen dagen in Compiègne deelnam aan de FEI Nations Cup met het Nederlandse team, vannacht thuiskwam en vanochtend langs de ring stond om zijn team naar de overwinning te begeleiden.

De heer De Haas en mevrouw Smits hebben twee lange, warme dagen gemaakt als jury van de CHIO Zuid-Holland Cup dressuurselectie. In de Z- en ZZ-rubrieken jureerde de heer De Haas: “Ik heb genoten van de teamspirit en de prachtige paarden. Soms zag je dat de paarden en ruiters van de professionele teams het net iets makkelijker hadden doordat zij meer ervaring hebben met ambiances zoals hier, hun paarden zijn vlaggen en boarding gewend. Een goede leerervaring. In de kopgroep liepen de paarden net iets meer gedragen.”
Zijn collega mevrouw Smits was erg enthousiast over deze bijzondere wedstrijd op de prachtige accommodatie en had veel waardering voor de verenigingsgezinde manier waarop de teams naar de wedstrijd kwamen. “Er was publiek en zelfs applaus, dat maak je niet zo vaak meer mee op wedstrijden.” Ook mevrouw Smits adviseerde de M-ruiters om te leren van de winnaars in deze rubrieken en ervaring op te doen.

Bekijk hier de fotoreportage

Bekijk hier de fotoreportage

De halve finales vinden plaats op de zondagochtend van het 70ste CHIO Rotterdam op 24 juni a.s. De beste drie teams rijden op zondagmiddag de finale. Alle individuele winnaars en het winnende team wonnen voorafgaand aan het CHIO Rotterdam een les van directeur sportief dressuur Laurens van Lieren.

Over het CHIO Rotterdam
Het CHIO Rotterdam is het enige Nederlandse hippische topsportevenement met vijf sterren dat zich kan scharen bij de internationale topevenementen in de wereld. Met een historie van 70 jaar is het CHIO Rotterdam bovendien het oudste topsport evenement van Rotterdam. Sinds 2011 is Rabobank Rotterdam de trotse hoofdsponsor van dit evenement. Van donderdag 21 juni t/m zondag 24 juni 2018 vindt het CHIO Rotterdam plaats op de vertrouwde en sfeervolle locatie in het Kralingse Bos. Sportieve hoogtepunten zijn de Longines FEI Nations Cup™ Jumping of the Netherlands, de FEI Nations Cup dressuur, de Longines Grand Prix (springen) en natuurlijk de InterChem Grand Prix Kür op Muziek (dressuur). Behalve topsport is er ook aandacht voor de aangepaste sport en krijgt jong en regionaal talent een podium. De tijdwaarneming en data handling van al onze rubrieken is in handen van Official Time keeper Longines.
Naast een gevarieerd hippisch programma met spring- en dressuursport op internationaal topniveau, staat het CHIO Rotterdam bekend om haar aantrekkelijke programma met hippische shows, culinaire verrassingen, talrijke kwaliteitsstandhouders en muzikaal entertainment in het befaamde Stroodorp. Aan de jeugd wordt ook gedacht, voor hen is er een speciaal jeugdprogramma met als thema Amerika, het Indofin Kinderdorp met leuke activiteiten en optredens en het Scholenplan voor basisschoolkinderen uit Rotterdam. Voor het bedrijfsleven is het CHIO Rotterdam al jaren een unieke ontmoetingsplaats. Het CHIO begroet vooraanstaande politici en de zakelijke top van Rotterdam en Nederland. Samen met het KLM Open en het ABN AMRO World Tennis Tournament behoort het CHIO Rotterdam tot de top 3 van Nederlandse hospitality events.

Bekijk hier de fotoreportage

(ingezonden mededeling CHIO – zie: www.chio.nl)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.