Kralingen – Wie kan het langzaamst fietsen van heel Nederland? Dat moet het Nederlands Kampioenschap Slowbiking uitwijzen. Tijdens de Ronde van Kralingen op zondag 14 juli zijn er open voorrondes voor dit ludieke NK. Maar, natuurlijk: tijdens de Ronde van Kralingen is er nog véél meer te doen op en rondom de Lusthofstraat. Dit jaar in het teken van de Tour de France Femmes. Dit internationale event zal een maand later plaatsvinden in Rotterdam.

Dus opgelet: zondag 14 juli zijn Kralingen en de Lusthofstraat iets minder goed bereikbaar. Vanwege de Ronde van Kralingen zijn de Lusthofstraat, Avenue Concordia, een deel van de Oostzeedijk Beneden naar de Boven Oostzeedijk en de Willem Ruyslaan vanaf zondagochtend 7:00 tot 20:00 uur afgezet. De wijk is wel bereikbaar (via de Oostzijdijk Beneden en de zijstraten).”Dit evenement heeft best wat impact op de wijk”, zegt medeorganisator Nils Ligthart, bijna verontschuldigend. “Maar, we organiseren het wel bewust op zondag. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken.”

De Ronde van Kralingen beleeft dit jaar alweer haar achtste editie. In de nieuwe stijl dan. Want: Kralingen kende in een ver verleden ook een wielerronde met start en finish in de Lusthofstraat.

Meer dan alleen fietsen
De Ronde van Kralingen is tegenwoordig veel meer dan alleen een wielerronde. Er zijn ook hardloopactiviteiten voor het hele gezin. Zo is er een familieloop waar de jeugd aan mee kan doen, volwassenen kunnen later meedoen aan de loop van 6 kilometer door de Kralingse straten. Dit jaar in samenwerking met de Rotterdam Running Crew. De 6 kilometer loop is bijna uitverkocht dus schrijf je nog snel even in.

Daarnaast is er een fietsfestival in het teken van de Tour de France Femmes die dit jaar in Rotterdam zal plaatsvinden. Je kunt virtueel over het parcours van de Tour de Femmes fietsen. Ook is er voor het winkelcentrum een pop-up inzamelpunt voor gebruikte (kinder) fietsen.

Na de hardloopwedstrijden is het de beurt aan de tweewielers, te beginnen met de Dikke Banden Race waar onze jongste wielerhelden en heldinnen het ongeveer 1,6 kilometer lange parcour zo snel als ze kunnen afleggen. De wat oudere kinderen doen twee rondjes. Tijdens de Dameskoers strijden regionale en landelijke toppers om de eerste Ronde van Kralingen Damesbokaal in samenwerking met de gekende MTD series (Women Cycling Series).

© Winish Chedi

Daarna nemen de Quooker Kralingsche Zondagfietsers het parcours over. Gezien het aantal deelnemers belooft het een spectaculaire wedstrijd te worden, want er wonen meer fanatieke wielrenners en -rensters in Kralingen, Rotterdam en omgeving dan we van tevoren hadden gedacht.

Aansluitend zijn er twee ZoMoCo-wedstrijden, de Hoogenboom ZoMoCo cup voor de sportklasse en de ZoMoCo cup amateur/elite, dus toprijders uit het hele land. Waar de andere ‘wedstrijden’ laagdrempelig zijn en voor alle niveaus, tellen deze wedstrijden én die van de dames van de Kralingen Koers mee voor de nationale klassementen.

Er zijn er dit jaar 2 afstanden die rondom Rotterdam zijn uitgezet: 75 en 90 kilometer. Deelnemers vertrekken rond 10.00 uur voor een route rondom Rotterdam. “Maar je finisht dan natuurlijk wel in het hart van Kralingen.”

Iedereen meedoen: schrijf je nu in
We vinden het belangrijk dat iedereen kan meedoen. Jong, oud en op ieder niveau.

Inschrijven (online tot 10 juli daarna dag-inschrijving) of meer weten over de Ronde van Kralingen en in contact komen met de organisatie? Kijk op de website www.rondevankralingen.nl.
Of volg het evenement op Twitter, Instagram of Facebook voor de laatste updates. Contact info@rondevankralingen.nl

(ingezonden mededeling organisatie Ronde van Kralingen)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.