Op 30 juli overleed Robin Adèr. Jarenlang schreef hij wekelijks een column voor De Ster. Kralingse Gerda Geertens stuurde Robins zoon Martinus Adèr het onderstaande gedicht met inleiding. Ze gaf toestemming tot publicatie in De Ster.

Ik heb uw vader nooit in persoon gekend, hoewel ik al jaren in Kralingen, Rotterdam woon. Daar moet hij een bekende persoonlijkheid zijn geweest. Ik leerde hem kennen in de columns die hij schreef voor wijkkrant ‘De Ster van Kralingen’. Met plezier las ik zijn berichten. Daarin klonk voor mij vooral een vanzelfsprekende liefde voor kunst en cultuur door die tot op het laatst een plaats had in zijn leven. Ik vond dat troostrijk. Ter nagedachtenis aan uw vader schreef ik dit gedicht:

zwaar leunt de dag
met het volle gewicht
van leegte
tegen hun schouders

gebogen

de hoofden
grijs en kaal

men zwijgt hier

hij bericht het
week na week

en dat muziek
klinkt
in de stilte

dat het zwijgen
al lezend
spreekt voor zich

en elke dag
toch weer
de waan zich toont

eenvoudig
niet te vermijden

zoals de sinaasappelsap
die al weer op is

de pillen klaar gezet

en al vroeg
weer naar bed

Gerda Geertens